Percy Jackson – More čudovišta

percy jackson more čudovišta
Percy Jackson, More čudovišta, Foto: www.imdb.com

Godine 2010. Fox 2000 Picture i Continental Film oduševili se gledatelje diljem svijeta jednom posve drugačijom ekranizacijom mitskog svijeta bogova i zanimljive povijesti prepričane već toliko puta. Ovog puta zahvaljujući Rick Riordanu autoru serijala o Percy Jacksonu dobili smo ekranizaciju sa zanimljivom pričom i junacima. Redatelj Chris Columbus okupio je odlične glumce i odlučio napraviti parvu malu avanturu.

Radnja prvog filma Percy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromova orijentirala se na tinejđera koji je spletom okolnosti saznao da je sin Posjedona, boga mora i oceana. Međutim on nije jedini potomak boga, njih je puno više i svi se nalaze u posebnom kampu zaštićenom od vanjskog svijeta.

Njegov dolazak u kamp biti će uzrokovan krađom groma od samog Zeusa, za što upravo on biva oputžen. Ne samo da mora dokazati svoju nevinost nego ujedno spasiti majku koju je oteo sam bog podzemlja poznatiji kao Had.

Cijeli film jedna je velika pustolovina u kojoj su podjednako uživali odrasli i oni mlađi. Izgleda da je Chris Columbus odlučio primijeniti magiju koju je iskorisrio za prva dva filma o Harry Potteru, što se pokazalo dobitnom kombinacijom.

Percy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromova film je koji je dosada zaradio preko 200 milijuna dolara što i nije loše budući da je izašao u vrijeme dok se Harry Potter još uvijek prikazivao, a nažalost ne može se bez uspoređivanja ta dva filma.

Zahvaljujući dobrom odazivu gledatelja 2o th Century Fox odlučio je snimiti još jedan nastavak o pustolovinama Percy Jacksona i njegovih prijatelja. Kao i u prethodnom filmu tako se i ovdje isprepliće moderan svijeta i mitski svijet bogova.

Ovog puta je ugroženo utočište u kojem se nalaze sva djeca potomci velikih bogova, a kako to inače biva jedino što može spasiti kamp polubogova je Zlatno runo. Percy Jackson krenuti će zajedno sa svojim prijateljima do Mora čudovišta.

Autor: S.Š. Foto: www.movieweb.com