Najbolji avanturistički filmovi

Tajanstvena priroda, Foto: Photoxpress

Koliko se puta znalo dogoditi da smo tijekom filma odlutali u neki drugi svijet kao da ovaj stvarni neko vrijeme prestane postojati. Vjerujemo kako je bit filmova upravo u tome da želimo malo zaboraviti na trenutne probleme i opustiti se bez razmišljanja o tome što ćemo drugi dan sve morati napraviti.

Filmovi koji svoju radnju baziraju na avanturama koje se ne događaju u stvarnom životu pravi su lijek za sve naše probleme. Avanturistički filmovi pravi su način da si malo začinimo hladne dane i da malo poboljšamo svoju maštu.

Malo smo istražili i prikupili par filmova koji su postali vječni. Naravno radi se o filmovima koje uvijek možemo pogledati i koji će nam biti dobri kao i kad smo ih gledali prvi put. Dakle ako imate malo vremena, ostanite na trenutak.

Harry Potter, serijal koji je osvojio srca diljem svijeta, bilo onih mlađih i onih malo starijih. Radi se o sedam knjiga od kojih su sve ekranizirane i od kojih je svaka zabilježila veliki uspjeh na kino blagajnama. Prvi film snimljen je 2001. godine. Radnja je orijentirana na mladog čarobnjaka koji je još kao dijete ostao bez roditelja.

Vitez tame, film iz 2012. godine jedan je od najboljih filmova snimljen u posljednjih par godina. Radi se o poznatom liku iz stripova, mračnom vitezu koji na svoj osebujan način pomaže stanovnicima svog grada. U ovom zadnjem dijelu doživljava najveću bitku u životu.

Kronike iz Narnije, film snimljen prema poznatim knjigama autora koji je okupirao maštu svih generacija. Lav, vještica i ormar prvi je od tri filma koji su dosada snimljeni. Radnja se vrti oko četvero djece koji uspiju ući u čaroban svijet preko ormara. Prvi film snimljen je 2005. godine.

Pirati s Kariba jedna je od uspješnijih franšiza iz studija Disney. Prvi film izašao je 2003. godine. Prokletstvo Crnog bisera bio je je samo početak nastavaka koji su nam svima zagolicali maštu. Najbolje od svega što smo se mogli prisjetiti starih filmova snimanih uz sličnu tematiku, a da ne spominjemo prekrasne plaže i more.

Gospodari prstenova, su trilogija koja nikad neće dosaditi. Sva tri filma snimljena su prema knjigama jednog od najcjenjenijih autora Tolkiena. Prvi film Prstenova družina snimljen je 2001. godine. Upravo je taj film pokrenuo svojevrsnu revoluciju, a dalje su nastavile Dvije kule i Povratak kralja. Nikako ne smijemo zaboraviti Hobbita.

Autor: S.Š.  Foto: Photoxpress