Mikrodermoabrazija, kozmetički tretman kisikom

mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je kozmetički tretman na koji se mnogo žena odlučuje kako bi sa lica uklonile pigmentne mrlje, ujednačile ten, očistile i hidratizirale isušenu kožu, sitne linije i bore, smanjile proširene pore ili ožiljke od akni. Broj tretmana ovisi o trenutnom stanju kože, a prosječno je dovoljno 1 do 8 tretmana u kontinuitetu.

Mikrodermoabrazija može zamijeniti klasičan, higijenski tretman, a rezultati su odmah vidljivi. Zbog tretmana kisikom, koža se regenerira, a on također djeluje protuupalno, potiče stvaranje kolagena i kisika, te djeluje protiv starenja kože i obnavlja ju. Nakon mikrodermoabrazije koža je mekana, baršunasta, osvježena, a bore su manje vidljive.

No, činjenica je da ovaj kozmetički tretman, zbog “agresivnosti” nije za svakoga, zapravo, nije za svaki tip kože. U tu kategoriju spadaju osobe koje imaju blijedu put, osjetljivu ili suhu kože, no inače se mogu postići sjajni rezultati što pak prvenstveno ovisi o pravilnoj primjeni i tipu kože.

Mikrodermoabrazija se ne smije raditi prije odlaska na sunce, saunu ili solarij, a još je zabranjena u trudnoći, kod hemofiličara, dijabetičara, osoba zaraženih s hepatitisom, virusom HIV-a ili nekih gljivičnih oboljenja kože i upalnih procesa. Ukoliko pak imate atrofiranu ili ostarjelu kožu, staračke pjege, aktivne akne ili ožiljke, strije, bore ili pore, ovaj tretman je idealan za vas!

Jedan tretman može vam pomoći da “osvježi” vaš izgled pije nekog posebnog događaja, no kako bi riješili konkretne probleme, zasigurno će vam trebati više tretmana. Ovaj kozmetički tretman nema apsolutno nikakvih nuspojava, a možete mu se podvrgnuti čak i ako nemate nikakvih problema s tenom ili kožom jer ća vam lice naprosto zablistati. Rezultati su odmah vidljivi, što je dodatni plus zahtijevnim ženskim željama.

Jedna od najvećih prednosti mikrodermoabrazije je to što ne postoji potrebno vrijeme za oporavak od tretmana, te pacijent može odmah nakon tretmana obavljati svakodnevne aktivnosti. Također, tretman je potpuno bezbolan. Kako bi bili zadovoljni kozmetičkim tetmanom mikrodermoabrazija, savjetuje se da odaberete stručnu i adekvatnu osobu koja će vam jamčiti najbolje rezultate.

Kako bi nahranili isušenu kožu nakon tretmana, još se savjetuje da koristite hidratantne kreme, posebno se preporuča krema za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom jer će vam koža biti osjetljivija nego ranije.

Foto: Serghei Starus/Shutterstock