4 koraka kako sakriti akne

gledanje u ogledalo

Akne su neugodna pojava na licu koje se teško riješiti. Mogu nastati zbog nekoliko razloga, a među glavnima je nekvalitetna dekorativna kozmetika i nezdrave životne navike. Postoji nekoliko načina kako možete sakriti akne, a sve započinje sa šminkom.

Šminka je pravi saveznik kada pokušavate akne učiniti nevidljivima ljudskom oku. Pored kvalitetnog make upa, bilo bi dobro kada bi znali metode uz pomoć kojih ćete učiniti da akne nestanu i to bez pomoći čarobnog štapića. Pored šminke važno je da imate i prave preparate uz pomoć kojih ćete njegovati svoje lice i zaštititi ga od svih negativnih faktora.

Prvi korak

Prije nego se krenete šminkati očistite svoje lice uz pomoć gela koji u sebi sadrži salicilnu kiselinu koja će pomoći u čišćenju kože. Šminku morate nanositi samo na čisto lice. Ne zaboravite na tonik koji pomaže u uklanjanju suvišne masnoće.

Drugi korak

Koristite losion koji djeluje antibakterijski i ljekovito za važu kožu. Pronađite losion za sušenje kože. Svaka njega ne smije završiti bez prave kreme koja ne smije začepiti vaše pore, a koja ne smije biti teška.

Treći korak

Puder je najbolji način da na svom licu sakrijete sve ono što ne želite da ostali vide, ali osim njega ne smijete zaboraviti na korektor. On je idealan za pokrivanje podočnjaka koji stoje kao podsjetnik na neispavanu noć. Osim podočnjaka odličan je i za skrivanje akni.

Iskoristite ga tako što ćete ga staviti točno na područje na kojem se akna pojavila kako bi ublažili crvenilo i neugodnu iritaciju kože što ju je akna izazvala. Korektor bi morao biti svjetliji od vaše boje kože.

Četvrti korak

Ako želite postići prirodan izgled iskoristite mineralnu podlogu za puder. Ona će trajati cijeli dan i spriječit će preveliko lučenje masti zbog čega vam lice neće biti sjajno nego matirano kao da nemate šminku na sebi.

Akne nemojte nikada istiskati jer ćete tako samo pogoršati situaciju. Budite strpljivi i pričekajte da vam prođu, a u međuvremenu pronađite način kako ih najbolje sakriti.

Autor: S.Š., Foto: Christo/Shutterstock