Originalni pokloni za djecu

poklanjanje djeteta

Kada se djetetu kupuju rođendanski, Božićni ili Novogodišnji pokloni, najčešće se kupuju igračke. No, kako to uvijek bude dijete igračka jako razveseli, no brzo je se i zasiti, te padne u zaborav. Tako se svake godine množi broj igračaka djeteta, od kojih na kraju nema nikakve koristi osim da skupljaju prašinu. Kako bi ove godine poklonili nešto drugo što neće sakupljati prašinu u dječjoj sobi i što će biti originalnije, donosimo par savjeta.

Ukoliko dijete voli čitati i učiti nove stvari, pokloniti mu možete pretplatu na časopis koji sadrži štivo koje bi ga zanimalo. Ovaj poklon pružiti će djetetu nova učenja i saznaja nečega što voli, te slobodno vrijeme neće trošiti na gluposti.

Pokloniti možete i kutiju puno raznih materijala koji će poslužiti za poticanje djetetove kreativnosti. Pod raznim materijalima mislimo na papire raznih boja, balone, trakice, razno razne materijale, ljepila, tempere, itd., svi materijali uz koje će dijete moći stvarati nešto novo i kreativno, a da se pritom zabavi.

Malena djeca vole kostime i prerušavanja u njima omiljene likove. Stoga je bilo koji kostim, s likom koji dijete voli, idealan za poklon.

Ako dijete kojem se kupuje poklon trenira ili se bavi nekom od sportskih aktivnosti, idealan poklon mogu biti razno razni rekviziti i dodatna oprema za taj sport.

Jedan od lijepih poklona za dijete je i ručni sat sa kazaljkama, koji možete izabrati u razno raznim oblicima i bojama. Najbolje bi bilo kada bi kupili sat koji će na sebi imati neki od likova koje dijete voli.

Kao idealan poklon definitivno bi bilo uplaćivanje nekog tečaja sa aktivnosti koju vaše dijete ili dijete koje poklanjate voli. Uplaćivanjem nekog od tečaja dajete djetetu do znanja da ga volite i potičete, a takvim poklonom potičete djetetov razvoj i ljubav prema toj aktivnosti. Prije uplaćivanja dobro razmislite koje su djetetove potrebe, kao i što točno voli. Nikako dijete ne upisujte na nešto što se vama sviđa, a ne djetetu.

Poklonite djetetu ulaznice za neki događaj ili film koji voli. U odabir događanja uključite ono što mu se zaista sviđa.

Originalan poklon bila bi i izrada “vaučera” koji će biti osobno osmišljeni u skladu sa djetetovim željama i potrebama. Primjerice poklonite djetetu 10 vaučera na koje će dijete napisati koje su njegove potrebe i želje, kao što je druženje sa vama, igranje sa prijateljima, gledanje omiljenog filma, itd. Neka pravilo bude da dijete ima pravo iskoristite te vaučere kad želi u roku od (vremenskog perioda koje vi odredite). Takav poklon će sigurno razveseliti svako dijete.

Zabavni pokloni poput društvenih igra i pazzle će sigurno razveseliti svako dijete. Pripazite samo da kupujete društvene igre u skladu sa djetetovim uzrastom, kako mu igre ne bi bile dosadne ili preteške.

Dobra i zabavna knjiga ili slikovnica, ovisno o djetetovom uzrastu jedan je od lijepih poklona, u koje obavezno napišite posvetu za lijepo sjećanje.

Najoriginalniji pokloni su osobni pokloni koje će uvijek pamtiti i koji će im biti najljepša i najintimnija uspomena. Pod naoriginalnijim poklonima mislimo na:

1. Napravite osobno stablo na velikom komadu papira ili na kartonu, te na njega lijepite crno bijele fotografije ispod kojih će pisati ime i prezime osobe na fotografiji. Pomoću tog stabla objasnite djetetu tko je tko, od kuda potječe i neke kratke crte o osobi sa fotografije.

2. Napišite djetetu razne poruke za razne životne situacije, koje pospremite u svaku u zasebno lijepu kovertu. Te poruke dijete može otvoriti onda kada je u datoj situaciji, primjerice kada je tužno neka otvori kovertu koja je za tugu, kada mu je rođendan za rođendan, kada se boji kovertu za strah, itd.

3. Dajte uokviriti djetetove prve cipelice, prve kopačke, prve balerinke, ili što god je već obilježilo prvi korak u nekoj aktivnosti djeteta.

4. Ako vaše dijete ima omiljenu knjigu iz djetinjstva, sigurno će ga obradovati novo izdanje iste knjige koja će ga posjetiti na dobra stara vremena.

5. Uokvirite djetetova stopalo dok je malo, pa mu ih poklonite kada odraste.

6. Kako fotografije sve više ostaju na kompjuteru i mobitelu, dijete ćete sigurno razveseliti izradom fotoalbuma sa njemu dragim fotografijama, koje će mu ostati trajna uspomena.

7. Uplatite tečaj nečega što vaše dijete voli, a što možete pohađati zajedno.

8. Ukoliko vaše dijete voli pjevanje, uplatite mu studio ili sami doma snimite kako pjeva i napravite album koji će svima ostati vječna uspomena.

9. Poklonite djetetu prozirnu kutiju u koju će se ubacivati sve karte i ulaznice svih događanja na koje ste zajedno odlazili.

10. Uokvirite djetetovu najdražu igračku, sa kojom se naravno više ne igra.

11. Kupite djetetu ogrlicu sa privjeskom na kojem ćete većim slovima dati ugravirati poruku koju ste smislili samo za njega.

12. Zajedno zasadite neku biljku ili drvo, koju ćete kasnije stalno promatrati i gledati kako vaša zajednička ljubav raste.

13. Napravite poseban plakat ili ugravirajte na drvo rečenicu koju najviše izgovarate svome djetetu, a koja je ljubavnog sadržaja.

Za koji god se poklon odlučili sigurni smo da će dijete biti oduševljeno jer je originalniji i drugačiji od drugih.

Autor: A.Z., Foto: StockLite/Shutterstock