Kakav je osjećaj biti majka

dobra majka

Biti mama nije uvijek lako i zabavno, kao i u svemu i u ovoj važnoj i zahtjevnoj životnoj ulozi, postoje usponi i padovi. No, svaka mama će se složiti sa činjenicom da je majčinstvo nešto najbolje što im se u životu moglo dogoditi.

Briga o maloj bebi nije lagan zadatak! Možda svi oko vas pričaju koja ste sretnica jer ste doma i ne morate raditi, no vaš posao za razliku od njihovog traje 24 sata na dan. No koliko god vaš “posao” bio zahtjevan i težak, većina majki se složi da im je na kraju tih godinu dana bio najljepši životni period.

Kada postanete majka na svog životnog partnera gledate drugačijim očima. Dok vi i vaš partner niste bili roditelji, brinuli ste samo o sebi i svojim potrebama, sada kada ste roditelji, vaše dijete vam diktira obveze i životni tempo. No, morate se truditi da to ne uzdrma ono što ste vi godinama gradili, a to je vaša veza.

Prije nego što žena postane majka život joj se odvija kao na traci, svaki dan isto. Svaki dan je isti i isplaniran mnoštvom pravila. Ali u trenutku kada postane majka, pred njom je godina dana u kojoj će ona sama kreirati svoja pravila.

Mnoge žene koje se kroz život nisu slagale sa majkama, odjednom poprave međusoban odnos u trenutku kada one postanu majke. Kada žena osjeti snažnu ljubav prema svom djetetu, postaje joj jasna briga njene majke, koja je bila prisutna kroz njen život. U trenutku kada postanete majka shvatite koliko vas majka voli i počnete to cijeniti.

Dok ne postanete majka niste svjesni snage koju posjedujete i niste svjesni što ste sve u svom životu sposobni učiniti, a sve zbog svog djeteta.

U trudnoći i prvoj godini života beba, majka stječe nova prijateljstva. Najdragocjenija prijateljstva nastaju na tečajevima za trudnice, rodilištima i parkovima. Tada žene sklapaju prijateljstva sa drugim ženama, sa kojima mogu razmjeniti iskustva i koje će ih najviše razumjeti.

Kad se dijete počne kretati, sjediti, puzati, hodati mama ga prati u stopu, kako se slučajno ne bi povrijedilo. To praćenje svog djeteta osim oslanca koji mu pruža, vama pruža besplatno vježbanje. Hodanje i trčanjem za svojim djetetom topite višak kilograma, a umjesto znojenja u teretani, vaše vježbanje se odvija u parku, igralištu i dnevnoj sobi.

Autor: A.Z., Foto:Ilike/Shutterstock