Orgazam – kako razlikovati vrste i postići orgazam na 10 različitih načina

orgazam

Možda do sada niste bili upućeni, no postoji 10 ili čak i više načina za postizanje orgazma, a neki od njih su: klitoralni, vaginalni, analni, orgazam preko G točke, orgazam preko U točke, produženi orgazam, spojeni orgazam … Kako ćete ih razlikovati pročitajte u nastavku.

1. Klitoralni orgazam

Poznato je kako klitoris ima preko 8.000 živčanih završetaka zbog čega žena ima mogućnost lakše doći do intenzivnijeg orgazma. Upravo zbog toga se radi o jednom od najčešćih orgazama.

2. Vaginalni orgazam

Pored klitoralnog orgazma postoji i vaginalni. U trenutku doživljavanja orgazma tog tipa, vaginalni otvor ostaje spušten, maternica se isto tako spušta, a kao rezultat slijedi duboki orgazam koji se može osjetiti u cijelom tijelu.

3. Analni orgazam

Pored klitorisa, druga najveća skupina živčanih završetaka nalazi se upravo u anusu. Povezan je s glavnim mišićem zdjelice, a tijekom orgazma dolazi do stezanja spomenutog mišića, što se može osjetiti i u mokraćnoj cijevi.

4. Orgazam preko G točke

Stimuliranjem G točke može se postići snažan i dubok orgazam koji ponekad može dovesti do pojave manje količine ejakulacijske tekućine. Pokazalo se da žene jako teško dožive ovu vrstu orgazma.

5. Orgazam preko U točke

Ako niste znali U točka se nalazi na mjestu gdje mokraća izlazi van, dakle ispod samog klitorisa. Orgazam u ovom slučaju najbolje se postiže oralnim seksom, zbog toga što se radi o pritisku na spomenuto područje. Polagani seks može dovesti do orgazma.

6. Snažni produženi orgazam

Opustite se i dozvolite sebi i partneru da doživite nevjerojatno iskustvo. Želite li postići snažan i produljen orgazam morate se prije svega opustiti. Do duljeg trajanja možete doći tako što ćete se malo povući i reći partneru da promijeni vrstu dodira.

7. Spojeni orgazam

Kako bi mogli postići dva orgazma u isto vrijeme, potrebno je kombinirati orgazam preko dva ključna područja kao što su G točka i naravno klitoris. Ključ leži upravo u tome što se dva područja stimuliraju u isto vrijeme.

8. Psihički orgazam

Ako niste znali žene mogu svršiti i bez fizičkog dodira. Radi se prije svega o situaijama dok čitaju neke erotske časopise i gledaju filmove za odrasle.

9. Preko grudi do orgazma

Oragazam je itekako moguć diranjem bradavica. Puno je žena potvrdilo kako se na taj način ostvaruje veza između grudi i samog klitorisa. Možete kombinirati laganije i intenzivnije dodire, ovisi što tko voli.

10. Zonski orgazam

Ovdje se radi o pomalo čudnom tipu orgazma, gdje je nekima dovoljno maženje po vratu, ili ako ih primite za određen dio tijela. Takav oblik svršavanja je moguć samo ako se uputite u istraživanje i otkrijete koje su to erogene zone.

Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock