Biljni minival za kosu

kovrčava kosa

Sve žene koje žele imati kovrčavu i bujnu kosu mogu to postići uz pomoć biljnog minivala koji neće uništiti kosu. Biljni minival je namijenjen svima koji žele zadržati glatku i meku kosu, a da se pritom volumen kose poveća.

Biljni minival je odličan izbor za osobe koje imaju tanku kosu jer će nakon biljnog minivala kosa vizualno izgledati gušća. Ova vrsta minivala se u potpunosti razlikuje od klasičnog minivala jer ne izaziva efekt slamnate kose te osim što ne isušuje kosu, izgleda potpuno prirodno.

Razlika biljnog minivala od klasičnog minivala je ta što se radi uz pomoć blagih uvijača koji u sebi sadrže biljne ekstrakte. Ti ekstrakti su nježni za vlasište i kosu i ne oštećuju ih ni malo. Nakon tretmana biljnim minivalom kosa izgleda njegovano, a kovrče izgledaju potpuno prirodno i živahno. Kao rezultat dobiva se prekrasna i bujna kovrčava kosa, koja je u potpunosti zdrava i koja izgleda prirodno.

Rezultati biljnog minivala ovise o tipu kose i redovitom održavanju. Teška kosa ne podnosi kovrče, pa bi uz tretman biljnim minivalom ovom tipu kose trebalo i sredstvo za aktiviranje kovrči.

Sama cijena biljnog minivala je malo skuplja od klasičnog minivala, ali rezultat i kvaliteta kose opravdavaju cijenu.

Kome se preporučuje minival:

  • osobama koje žele praktičnu frizuru kojoj nije potrebno feniranje
  • osobama koje žele ženstveniju frizuru
  • osobama koje imaju problema s masnom kosom
  • osobama kojima je potreban dodatan volumen kose
  • osobama kojima je potrebna dobra podloga za trajnu frizuru
  • osobama koje žele imati dojam da imaju više kose

Stanje vlasi određuje kvalitetu kose, ali kada je kosa lepršavija, ženstvenija, bujnija, praktičnija, manje masna i zanimljivija znači da je i kvalitetnija.

Kako bi oživili svoju kosu potrebno je pronaći svoj savršeni minival koji će vam najbolje odgovarati. Tehnike mogu dovesti do savršenstva kose kako bi popularne kovrče izgledale što prirodnije i bolje.

Svaka vrsta kose može podnijeti tretman biljnim minivalom, bez obzira da li je kosa puna pramenova, prirodna ili bojana. I nakon biljnog minivala kosa će zadržati vlagu i elastičnost.

Najbolji minival za osobu koja ga želi je najbolje odabrati konzultirajući se s frizerom. Postoji nekoliko vrsta minivala, a to su minival srednje veličine, prelomljeni minival, krupni minival, sitni spiralni minival i keratin volumen kose pri korijenu.

Autor: A.Z., Foto: Alena Ozerova/Shutterstock