Njega trepavica ricinusovim uljem

njega trepavica ricinusovim uljem

U kozmetici se ricinusovo ulje koristi odavno, a najviše se upotrebljava za njegu kose i kože. Ovo ulje je bogato vitaminom E i ricinoleičnom kiselinom. Bogatog je sastava zbog čega kosi i koži pruža dovoljnu hidrataciju. U nastavku slijedi zašto je potrebna njega ricinusovim uljem.

U vrijeme starih Egipćana ricinusovo se ulje koristilo za tretiranje i sprečavanje ćelavosti. Jasno je kako ima višestruku primjenu, pa se osim za trepavice može koristiti za jačanje korijena te za ubrzavanje rasta kose.

Ubrzavajući rast kose ricinusovo ulje kosi daje gustoću i volumen. Istu blagodat može dati i trepavicama jer ih hidratizira zbog čega povoljno utječe na kvalitetan opstanak trepavica.

Uz ricinusovo ulje trepavice dobivaju sve kvalitetne sastojke kako bi bile otpornije na ispadanje i pucanje te da bi brže rasle i tako bile gušće.

Njega trepavica ricinusovim uljem podrazumijeva nekoliko važnih koraka i korisna je za svakoga tko svakodnevno koristi maskaru ili olovku.

Želite li iskoristiti ulje za rast trepavica, potrebno je prvo lice temeljito očistiti od šminke te uz pomoć čiste četkice od stare maskare nanijeti ulje na trepavice.

Četkicu je potrebno umočiti u ulje i paziti da na četkici ne bude previše ulja. Uz pomoć četkice se nanosi ulje, ali se mora paziti da ne dođe direktno u kontakt s očima. Ako dođe do toga može izazvati iritaciju.

Ulje možete na trepavicama ostaviti preko noći kako bi se postigao efektniji rezultat. Ujutro je potrebno oči očistiti uz pomoć proizvoda za skidanje šminke, nakon čega ih treba isprati vodom.

Ricinus možete nanijeti i uz pomoć štapića za uši. Štapić za uši je potrebno umočiti u ulje i nanijeti na korijen trepavica. Opet treba pripaziti da ne dođe u direktan kontakt s očima te ga ujutro ukloniti proizvodom za skidanje šminke, pa oči temeljito isprati s vodom.

Prije korištenja četkicu od maskare je potrebno temeljito očistiti, a najbolje ju je čistiti tako da se preko noći ostavi u čaši tople vode i pomiješa sa sodom bikarbonom. Soda bikarbona će temeljito očistiti četkicu.

Bolji rast trepavica moguć je i zahvaljujući namirnicama kao što je maslinovo ulje te sve one koje imaju dovoljno bjelančevina i vitamina.

Autor: A.Z., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock