Ogrebotina na mobitelu

ogrebotina na mobitelu

Što kada se pojavi ogrebotina na mobitelu? Danas kada je upotreba pametnih telefona postala mnogima neophodna, dobro je znati što učiniti dođe li do ogrebotine na zaslonu mobitela. Pametni telefoni uglavnom na sebi imaju poseban sloj kako prsti korisnika ne bi previše klizili. To je jedan od razloga zašto i najmanja ogrebotina može biti problem.

Ogrebotine mogu stvoriti nekoliko problema, pa tako ponekad onemogućavaju gledanje sadržaja zbog duge na zaslonu. Dođe li do manjeg oštećenja na zaslonu mobitela, postoji jednostavno i praktično rješenje koje će vas spasiti glavobolje.

Pojavi li se ogrebotina na zaslonu mobitela pokušajte riješiti problem s bananom. Prije nego krenete bilo što raditi prvo je potrebno provjeriti koliko je duboka ogrebotina, a ako ne možete noktom prijeći bez da zapinjete, morat ćete promijeniti zaslon ili se nažalost naviknuti na manje oštećenje jer rješenje u tom slučaju ne postoji.

Ako ogrebotina nije duboka to je dobro jer ćete problem moći riješiti uz pomoć banane. Koliko se god na početku činilo čudnim kombinirati ukusno voće s tehnologijom, ubrzo više neće biti tako čudno i odbojno.

Uzmite mobitel i položite ga prema gore te očistite uz pomoć mekane krpice. Nakon što ste ga očistili, uzmite bananu i otkinite joj vrh. Primite vrh s prstima, a širi dio prislonite na ogrebotinu i počnite ju trljati. Nakon toga uzmite krpicu od mikrovlakana i počnite ju trljati sve dok se ogrebotina ne smanji.

Ogrebotinu možete riješiti i uz pomoć paste za zube ili bilo kojeg sredstva namijenjenog za poliranje metala. Prije nego krenete raditi dobro je znati kako ćete poliranjem ukloniti zaštitni sloj koji se nalazi na zaslonu te će na tom mjestu biti više mat.

Abrazivna sredstva kao što je pasta za zube nisu bezazlena i ako ne želite riskirati još neko oštećenje, savjetuje se da prije postupka poliranja zaslon zaštitite krep-trakom trakom te zaštitnom folijom.

Nezgode se događaju, a zašto posljedice ne bi pokušali ublažiti i tako odgodili kupovinu novog mobitela, ali opet sa svakim uređajem treba biti oprezan i paziti kako rukujete s njim da bi vam što dulje trajao. S jednostavnim trikovima možda ćete uspjeti produžiti životni vijek svog ljubimca.

Autor: S.Š., Foto: Bevan Goldswain/Shutterstock