Koji su zadaci djeveruša

mlada i djeveruše
Mlada i djeveruše, Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Vjenčanje je dan o kojem sanja skoro svaka druga potencijalna mladenka. To je dan kada se ostvaruju sve one želje koje ste zamišljali još kao dijete i to je naravno dan kada započinjete novu stranicu u svom životu, kada ćete zavezati vjenčani čvor s osobom svog života. Budući da se radi o jednom od važnijih dana svakako treba razmisliti o pomoći koju bi mogli zatrebati.

Osim naravno roditelja i najbliže rodbine nikako ne treba zaboraviti ni najbliže prijatelje koji vam mogu poslužiti kao desna ruka. Tu se najviše misli na same djeveruše, odnosno kumu koja će biti vaš zaštitnik kako ne bi došlo do nepredviđenih situacija.

Prije nego što krenete u detaljne pripreme pokušajte prije svega razmisliti hoćete li imati samo jednu djeverušu, odnosno kumu, ili ćete možda posegnuti za zapadnim običajima i za svoje vjenčanje odabrati nekoliko najbližih prijateljica koje će biti vaše djeveruše.

Broj nije ograničen, unatoč običajima s ovih prostora koji govore o najviše dvije djeveruše, vi ih možete izabrati koliko hoćete. U slučaju da ih imate više dobro pazite kako ćete raspodijeliti poslove.

Tu se prije svega misli na organiziranje djevojačke večeri, provjera same šminke i frizure, odnosno pronalaženje primjerenog kozmetičkog salona koji nudi kvalitetne usluge.

Jedan od zadataka djeveruše je i dočekivanje samih gostiju na dan svadbe, kičenje bilo ružmarinom, ili nekim drugim detaljem. Vođenje brige oko jednog dijela organizacije te također dijeljenje zahvalnica.

Haljine za djeveruše ne moraju nužno biti iste kao da su ispale iz procesa kloniranja. Rješenja je puno, a na vama je da se odlučite. Dakle kao mlada uvijek možete odabrati istu boju, ali da se zato razlikuju modeli. To možete prepustiti i samim prijateljicama.

Njima isto tako možete prepustiti da svaka odabere željenu boju, ali da se drže nekih zadanih okvira. Tako ako imate želju da dominira zelena boja, svaka od njih može imati neki detalj u zelenoj boji.

Unatoč tome što ste vi mlada nemojte zaboraviti da i vaše prijateljice isto tako žele izgledati lijepo i ako imaju ideje koje bi mogle pomoći svakako ih poslušajte. Na kraju priče savršeno vjenčanje rezultat je mukotrpnog rada više ljudi.

Autor: S.Š.  Foto: Monkey Business Images/Shutterstock