Make up za plave oči

žena s plavim očima
Žena s plavim očima, Foto: Inga Ivanova/Shutterstock

Plave oči osim što su prekrasne i uočljive, one su ujedno i prilagodljive te na njih možete staviti sjenilo koje god hoćete kako bi ih još više istaknuli i učinili ljepšima. Drage dame s plavom bojom očiju slijedi nekoliko make up savjeta koji će vam olakšati proces šminkanja i možda malo ubrzati kako bi u samo nekoliko minuta izgledali zanosno i neodoljivo.

Plavetnilo je mistično i skriva puno tajni, a još kad ga imate na svojim očima tada je to jednostavno harmonija u plavom. Sjenilo u metalik boji na pravi će način istaknuti vaše oči i pojačati još više beskrajno plavetnilo.

Velik broj vizažista složio se kako za postizanje željenog efekta nije potrebno nanositi boju sjenila kao što je boja očiju. Plavu boju sjenila bi bilo dobro izbjegavati poput olovke te se usmjeriti na ostale boje zbog kontrasta koji će ostvariti pravi efekt.

Plava boja očiju savršeno se slaže s toplim tonovima kao što su različite nijanse smeđe boje. Tako uvijek možete odabrati smeđu maskaru da crna može uzeti lagani predah te svijetlu nijansu smeđe boje za isticanje plavetnila.

Tople boje kao da su stvorene da čine savršenu ravnotežu s plavim tonovima. Tako je i zlatna boja sjenila odabrana da uljepša oči boje plavetnila, a osim zlatne tu je i narančasta boja sjenila kao pravi dodatak vizualnom savršenstvu.

Iako je ranije rečeno kako treba izbjegavati plavu boju kozmetičkih preparata plavi tuš je iznimka koji bolje ističe vaše oči za razliku od crnog tuša koji može djelovati prenapadno. Sa spomenutim tušem istaknuti ćete sve nijanse plave boje, od svijetle do tamne.

Bilo da se radi o poslovnom izgledu, ili odlasku na posao šljokice su pravi odabir, jer će vaše oči učiniti još ljepšima i većima. Ništa nije pogrešno ako je vama vizualno dobro, odaberite one boje s kojima ćete se osjećati kao da ste na vrhu svijeta.

Autor: S.Š. Foto: Inga Ivanova/Shutterstock