Make up za svijetlu put

žena svijetle puti
Žena svijetle puti, Foto: Aleksandar Todorovic/Shutterstock

Postoji puno načina šminkanja pomoću kojih skoro svaka osoba može izgledati baš onako kako je zamislila. Do željenog rezultata treba proći neko vrijeme kako bi se stigli usavršiti i naučiti male tajne vrhunskih stručnjaka poput vizažista i svih ostalih. Način šminkanja ovisi o obliku lica i prije svega o boji puti, jer važno je šminku usuglasiti s prirodnom bojom kože.

Cilj cijelog postupka je izgledati odlično te izbjeći efekt klauna i nepotrebnog pretjerivanja kojem su skloni svi oni koji jednostavno ne žele prihvatiti činjenicu kako je manje ipak bolje, a kako više treba sačuvati za dane ludovanja pod maskama.

Za sve dame sa svjetlijom puti preporučaju se određene nijanse koje će istaknuti njihovu prirodnu bjelinu, a gdje opet neće izgledati bolesno. Najbolje je držati se hladnih i srebrnih tonova, a pogotovo smeđe boje sjenila.

Kod nanošenja sjenila u smeđoj nijansi potrebno je pripaziti kako boja ne bi previše odskakala od boje lica i boje kose, ako ste uz sve i plavuša, zapravo ako imate svjetliju boju kose. Tamne obrve znaju postrožiti lice stoga bi bilo dobro redovno ih posvjetljivati.

Osim sjenila u smeđoj boji preporuča se kombiniranje boja prema boji očiju, jer svaka osoba je za sebe i jednostavno ne postoje univerzalna pravila prema kojima se može ravnati. Smeđa boja sjenila idealna je za plavuše.

Pored smeđe kao tople boje, srebrne i drugih hladnih tonova, od boja se preporučaju ružičasta i boja breskve. Osim sjenila kao neizostavnog dijela cijelog procesa šminkanja, dobro je upotrijebiti i sjajilo za usne u istoj toj boji.

Zagasito crvena boja još je jedna od nijansi koju možete iskoristiti, a koje će savršeno stajati svim onim damama koje znaju kako nositi tu boju. Poznato je kao je crveni ruž upadljiv i automatski privlači puno više pogleda.

Autor: S.Š. Foto: Aleksandar Todorovic/Shutterstock