Nove ideje u seksu

seks

I kada mislite da ste sve naučili i isprobali u seksu – varate se! Imali vi stalno nove seksualne partnere ili bili u vezu, o ovoj temi uvijek možete naučiti pokoju novu stvar. On se može shvatiti kao cjeloživotno usavršavanje i učenje.

Treba li vam dobar savjet, sigurno se možete obratiti prijateljici, ili možete pročitati koji savjet seksologa koji se tim područjem bave profesionalno.

Ako želite imati bolji seks s partnerom, ne smijete se ustručavati direktno ga pitati što voli, a što ne. Pitajte ga za vrijeme seksa da li želi brže, sporije, intenzivnije, možda drugu poziciju. Tako nećete stvoriti napetost, nego dobiti korisne informacije od partnera koji će vaš odnos učiniti boljim.

Isto tako, ni vi se ne smijete ustručavati partneru reći što vi želite. Svi smo mi individue i ne odgovaraju svima iste stvari, a obzirom da partner ne može pročitati vaše misli, najbolje je da mu ih sami kažete. Sasvim normalan dio vašeg seksa bi trebalo biti navođenje gdje želite da vas dira, koliko, kako… Tako ćete izaći iz uobičajene rutine. Ne bojte se spomenuti bilo koju perverznu stvar koja vam padne napamet. Mogla bi mu se jako svidjeti.

Prije nego vi potpuno počnete uživati u seksu, morate istražiti sebe. Sami morate otkriti što volite, a što ne. Nakon toga će vam puno lakše biti iskomunicirati partneru što vas zadovoljava.

Naučite kako vi postižete orgazam. Je li to vaginalnom ili klitoralnom simulacijom, ili možda oboje? To je na vama da otkrijete. Igrajte se pozama i otkrijte u kojoj vam je najlakše doživjeti orgazam, a u kojoj ne možete nikako. Slobodno koristite lubrikante, ali samo na organskoj bazi kako ne bi došlo do upala.

Želite li postati budući roditelji, ne smijete se opterećivati temperiranjem seksa jer to može biti stresno. U pravljenju djece morate uživati i biti potpuno opušteni i rezultati će doći.

Kako biste više uživali u seksu, morate voditi brigu o sebi i svojem tijelu. Bez obzira na godine, ne biste se smjeli zapustiti. Higijena je vrlo bitna, a i depilacija nije na odmet. Priuštite si izazovno donje rublje i brinite o svom tijelu zdravom prehranom i tjelovježbom.

Autor: S. G., Foto: Coka/Shutterstock