Neseser je neophodan svakoj ženi

Neseser sa kozmetikom, Foto: Gertan/Shutterstock

Torba svake žene krije bezbroj tajni, a jedna od njih je i sadržaj nesesera, male ali tako neophodne torbice u koju stane sve što nam srce poželi. Za neke je sadržaj nesesera nezamisliv bez šminke, a drugima su važnije praktične stvari poput igle i konca.

Bez obzira kojoj vrsti žena pripadate, u neseseru bi uvijek trebalo biti nekoliko osnovnih sitnica koje vam mogu pomoći u hitnim i nepredvidivim situacijama. Tablete su jedan od najvažnijih sastojaka jer ste se vjerojatno našli u brojnim situacijama kada su vam glavobolja, glavobolja ili bol neke druge vrste pokvarili raspoloženje.

Ostajete li dugo na poslu, a nemate mogućnost korištenja kupaonice neka vam u neseseru uvijek budu i vlažne maramice. Dobro će doći za brisanje naočala, ali i za pranje ruku, intimnih dijelova ili samo kao osvježenje. Malo ogledalo svakako je nešto bez čega ne biste smjeli izaći iz stana. Osim što uvijek možete provjeriti i osvježiti šminku, ogledalce može pomoći i u nelagodnim trenucima kada vaš osmijeh pokvari zaostala hrana među zubima, a pogled zamuti očna leća koja se pomaknula.

Već spomenuti igla i konac nikako ne bi trebali izbjegavati, iako to ne znači da ćete njima vesti goblene dok ste s prijateljicama na kavi. Oni će dobro doći kako bi preduhitrili eventualne neugodne situacije poput suknje koja nekontrolirano klizne niz bedra jer joj je pukao gumb ili gumica.

Škarice i rašpica za nokte spasit će vas od mnogih malih životnih smicalica poput konca koji izdajnički visi s rukava ili odlomljenog nokta koji zapinje za sve živo. Maskara, ruž i rumenilo vjerojatno se mogu naći baš u svakoj kozmetičkoj torbici. Kada kupite nove, stare uredno pospremite u neseser jer, iako ste iz kuće izašli besprijekorno našminkani, brojne su situacije koje to mogu promijeniti.

Dezodorans je uvijek poželjan sastojak nesesera, osobito ako dugo izbivate iz kuće ili ste skloni znojenju. Upakirajte još i vodicu za tijelo koja će u vrelim ljetnim danima osvježiti vaše lice i dekolte; baš kao da ste se upravo umili hladnom vodom. Bočica vode i žvakača guma dodatno će vas osvježiti, pa ih svakako imajte uz sebe. Neozaobilazna je i krema za ruke i sjajilo za usne, osobito zimi kada niske temperature i vjetar kožu dodatno isušuju. Tu su još i različite olovke, blokići ili papirići za pisanje koji će zabilježiti sve ono važno i manje važno.

Učini li vam se da u torbicu možete ubaciti još poneku stvar, svakako to i učinite, jer pravila nema – u neseseru može biti sve ono što vas čini sigurnijima i opuštenijima, spremnijima za male gradske nezgode.

Autor: I.H., Foto: Gertan/Shutterstock