Narančasto sjenilo za oči

narancasto-sjenilo

Napokon nam je stiglo ljeto, a za vrijeme visokih temperature i lijepog vremena podrazumijevaju se vesele boje. Crvena, žuta, narančasta i ružičasta oduvijek su bile boje koje obilježavaju ljetne dane. Sunca se vratilo, a svi nestrpljivo čekamo boravak na vanjskom prostoru i u prirodi. Zabrinjava nas što obući da nam ne bi bilo prevruće i neugodno. No, jednaki problem ženama predstavlja šminka.

Kakav make-up odabrati u ove vruće, ljetne dane? Kao što smo u početku teksta spomenuli, što više boja. To je pravilo svakog ljeta, pa tako ni ovo nije iznimka. Narančasta boja najsličnija je boji Sunca, ali nije je uvijek lako ukombinirati ostatku kozmetike i odjeći. Odjevni predmeti koji su već ionako jarkih, naglašenih boja ili nekih šarenih uzoraka, dovoljno se ističu. Pretjeran make-up bio bi previše pa je vrlo bitno pravilno ga rasporediti i uskladiti.

Narančasto sjenilo najbolje pristaje ženama svijetle puti, a posebice zelenih ili plavih očiju. Ova boja sjenila samo će ih još dodatno naglasiti, ali samo ako se nanese pravilno. Previše sjenila izgledat će neprikladno i pretjerano. Naglašava bore, kao i ostali svijetli make-up pa se ne preporuča starijim ženama.

Narančasto sjenilo ne biste trebali nanositi ni kad ste umorni ili imate li tamne podočnjake. Smatra se da ono čini oči “umornima”, a ne suprotno kao što to inače očekujemo od šminke koju stavljamo. Sve nedostatke narančasto sjenilo samo naglašava, pa nije preporučljivo svima, kao ni za često nošenje. Ljetni dani za to su idealni jer smo odmorniji i opušteniji.

Narančasto sjenilo možete kombinirati s drugim pastelnim bojama poput žute, plave ili zelena. Zelena će dati cjelokupnom stylingu osvježenje, dok će ga žuta samo još učiniti veselijim i razigranijim. Za savršeno nanošenje, prije sjenila, stavite bazu za oči na svoj kapak. To je potrebno kako se kasnije sjenilo ne bi odmah izbrisalo već bi bilo postojano i do nekoliko sati.

Kod kupnje sjenila obavezno pripazite na njegovu kvalitetu. U protivnom, znaju se javiti alergijske reakcije, prištići, crvenilo pa čak i osip.

Autor: D.Š.  Foto: Victoria Andreas/Shutterstock