Kožne hlače

kožne hlače
Kožne hlače, Foto: GoodMood Photo/Shutterstockl

Koža je uz traper, materijal koji zasigurno ni u jednom trenutku nije izašao iz mode. Pristaje svim odjevnim kombinacijama i modnim dodacima. Koža nije najednostavnija za održavanje i cijena joj nije niska, ali je kvalitetna i uvijek se isplati imati kožnu jaknu ili hlače u svom ormaru.

Upravo su kožne hlače odjeća koja već godinama dominira. Odlično pristaju visokim i vitkim ženama, jednako kao i nižim. Uske kožne hlače naglašavaju noge, vizualno daju dojam čvrstih i zategnutih nogu što će vam samo naglasiti liniju ukoliko ste viši.

Ukoliko ste niži, one će vizualno produljiti noge pa ćete izgledati viši i mršaviji. Mogu uspješno istaknuti obline i stražnjicu, a prikrivaju nedostatke pa ih se ne moraju plašiti žene s malo više kilograma. Nose se u zimskim i ljetnim mjesecima, bez obzira na vremenske uvjete. Naglašavaju seksipil gotovo svake žene koja ih obuće, bila ona savršenih proporcija ili ne.

Što se tiče čišćenja kožnih hlača, trebalo bi se izbjegavati pranje u stroju. Pranje na ruke u mlakoj vodi jedino je čišćenje koje dolazi u obzir kod materijala kao što je koža. Voda će samo ubrzati ionako osjetljiv proces pucanja kože.

Skinny kožne hlače najčešći su model kožnih hlača, a najbolje pristaju dugim i širokim košuljama. Takva kombinacija je udobna, odlično izgleda i privlači poglede. Štikle na što višu potpeticu odlično se uklapaju u kombinaciju s kožnim hlačama.

Želi li se postići poslovni look, na košulju se može obući crni ili bijeli sako. Kožne hlače upadljive su same po sebi pa ostatak odjevne kombinacije ne bi smio biti previše naglašen. Jarke boje nisu najbolji izbor, osim za večernje izlaske ili glamurozne događaje.

Na kožne se hlače može kombinirati i još pokoji kožni odjevni predmet, najčešće je to torba ili jakna. Uz ovaj styling najbolje pristaje crveni ruž, a od nakita dobar je odabir sjajna duga ogrlica ili naušnice zlatne boje.

Autor: D.Š. Foto: GoodMood Photo/Shutterstockl