Prirodni tonik za čišćenje lica

prirodni tonik za čišćenje lica

Kožu treba njegovati da bi bila zdrava i lijepa, a to je moguće jedno ako dovoljno vremena posvetite čišćenju lica. Uz brojne preparate to je moguće, ali kako vam neki od njih ne odgovaraju zbog svog sastava možete i sami napraviti prirodni tonik za čišćenje lica.

Ne odgovara svakom tipu kože sve, a pogotovo ne osjetljivoj koži lica gdje morate posebno paziti da ne nanosite ništa što bi moglo uzrokovati dodatnu iritaciju.

Prirodni tonik za čišćenje lica moguće je napraviti od nekoliko lako dostupnih namirnica, a uz malo vremena i dobre volje neće biti problem napraviti domaću smjesu, s kojom ćete uspjeti ukloniti sve što je opterećivalo kožu lica i uzrokovalo akne te ostale kožne tegobe.

Prije nego odlučite napraviti tonik razmislite kakvu kožu imate i što bi joj najbolje odgovaralo. Ako imate mješovitu kožu lica njoj bi najbolje odgovarao jabučni ocat. U jednu šalicu prokuhane hladne vode dodajte jednu žlicu jabučnog octa i dobro promiješajte. Losion potom nanesite na blazinicu i očistite lice.

Za sve koji imaju masnu kožu, mogu napraviti tonik od zelenog čaja i limuna. Dovoljno je u ohlađeni čaj dodati 3 male žlice limunovog soka i dobro promiješati. Tonik nakapajte na blazinicu i očistite kožu lica te uklonite suvišnu masnoću.

Ako imate suhu kožu možete napraviti tonik od mlijeka, limunovog soka i šećera u prahu. U posebnu posudu dodajte malo usitnjene banane, limunovog soka, šećera i mlijeka. Smjesu prokuhajte, pričekajte dok ne bude mlaka i potom očistite lice.

Normalan tip kože je zahvalan jer možete kombinirati nekoliko različitih sastojaka, pa tako nećete pogriješiti ako složite tonik od 1 žlice žutanjka, kiselog vrhnja i limunovog soka. Sve sastojke promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu i uz pomoć nje očistite kožu kako bi se stigla oporaviti nakon cijelog dana nošenja pudera i izlaganja brojnim vremenskim neprilikama.

Provjerite u videu još jednu ideju za jednostavnu izradu tonika za lice.

Prirodni tonik možete čuvati u hladnjaku, ali treba znati kako nema dug vijek trajanja kao kupovni, a pogotovo ako se u njemu ne nalazi alkohol.

Bilo bi dobro da ga potrošite u roku dva dana kako bi bili sigurni da su svi sastojci još uvijek svježi i dobri za njegu kože. S domaćim tonikom znate da ne nanosite na kožu ništa što bi joj moglo naškoditi.

Autor: S.Š., Foto: VGstockstudio/Shutterstock