Zelena glina za zube

zelena glina za zube

Zelena glina je ljekovita namirnica koju bi trebalo imati svako kućanstvo. Radi se o proizvodu s višestrukom primjenom, kako za lijepu kožu bez akni i drugih kožnih tegoba tako i za lijep osmijeh. Za sve one koji ne znaju zelena glina može se iskoristiti i za zube.

Poznato je kako paste za zube jednim dijelom sadrže i kemikalije koje nikako ne mogu biti dobre za bilo čiji organizam. Zbog toga je dobro razmisliti o prirodnim metodama uz pomoć kojih ćete imati lijepe, bijele i zdrave zube, nakon čega posjeti zubaru neće biti toliko zbog karijesa ili kamenca nego samo kao dio redovite kontrole.

Mnoge žene koje su imale problema s aknama na licu i kojih se nikako nisu mogli riješiti, složile su se kako je glina učinkovit sastojak s brzim rezultatima.

Zelena glina može biti dio i prirodnih pasti za zube koje možete sami napraviti, pa ako imate vremena i volje vrijeme je da svojim zubima i usnoj šupljini priuštite samo najbolje.

Prirodna pasta za zube napravljena od zelene gline pomaže ukloniti plak, ojačati zube te očistiti usnu šupljinu. Jake i zdrave zube imat ćete zahvaljujući brojnim korisnim sastojcima koji se nalaze u glini, a to su silicij, magnezij i kalcij.

Pasta ima blago djelovanje pa tako ne dolazi do oštećenja zubnog mesa, a što nije slučaj s mnogim pastama kupljenim u dućanu.

Za pastu od zelene gline potrebni su vam sljedeći sastojci: 1/2 male žlice zelene gline, 20 kapi stevije, 6 kapi ulja čajevca, 15 kapi eteričnog ulja mente,  1/2 male žlice morske soli i vode.

U zdjeli treba prvo promiješati sol i glinu tako što ćete preko njih preliti vruću vodu i miješati sve dok ne dobijete gustu smjesu. Nakon što smjesa ne bude više vruća treba dodati steviu i eterična ulja te nastaviti miješati. Pastu možete staviti u posebnu posudicu s poklopcem. Slijedi pranje zubi kao i s kupovnom pastom za zube.

Zelena glina je najbolji saveznik za ljepotu, ali i bolje zdravlje ne samo kože nego i usne šupljine. Potrebno je nabaviti određene namirnice jer napraviti pastu nije komplicirano, a rezultati će biti prekrasan osmijeh te veća sigurnost i zadovoljstvo izgledom. Vrijeme je za prirodne metode.

Autor: S.Š., Foto: vita khorzhevska/Shutterstock