Najpoznatiji filmski citati

Filmska traka, Foto: Photoxpress

Vjerujemo kako ste se više puta zatekli da u nekom od razgovora upotrijebite rečenicu iz vama dragog filma. To nije ništa čudno, dapače obično pamtimo one stvari koje su nam u tom trenutku nešto značile.

Zaista kada malo bolje pogledamo toliko je filmova snimljenih koji su na neki način ostavili traga, bilo direktnog ili indirektnog. Naravno mislimo na sve one izjave koje se mogu primjeniti u stvarnom životu, u kojima se možemo naći.

Ako želite možemo vam pomoći da se prisjetite nekih od legendarnih izjava uz koje smo se znali zamisliti. Osobno mislimo da moramo krenuti od filma koji je snimljen sredinom prošlog stoljeća. Vjerujemo kako znate na što ciljamo.

Zameo ih vjetar, iz 1939. godine smatra se najkomercijalnijim filmom svih vremena. Radnja je smještena u Americi u saveznoj državi Georgia za vrijeme građanskog rata. Cijela priča vrti se oko ljubavi dvoje glavnih aktera. Najpoznatijim citatom iz filma možemo izdvojiti

“…Sutra je novi dan…”

Forrest Gump, iz 1992. godine poznata je životna priča o junaku kojeg je život od samog početka na neki način stavio na kušnju. Zbog svoje mentalne prepreke morao se cijeli svoj život boriti sa predrasudama koje mu je društvo nametnulo.

“…Život je kao bombonijera. Nikad ne znaš što ćeš dobiti…”

Casablanca, iz 1942. godine poznata je romatična priča u vrijeme Drugog svjetskog rata. Osim ljubavne priče, radnje se vrti oko političke i društvene situacije iz tog vremena. Ne moramo posebno napominjati kako se radi o pravom klasiku.

“…Mislim da je ovo početak divnog prijateljstva…”

Malo dobrih ljudi, iz 1992. godine film je koji se koncentirra na američku bazu na Guantanamu na Kubi te na odnose vojske i civilnog društva. Možemo slobodno reći kako je Tom Cruise u ovom filmu ostvario ulogu života.

“…Ne možeš podnijeti istinu…”

Autor: S.Š. Foto: Photoxpress