Najbolje ljetne frizure

duga pletenica

Ljeto je vrijeme kada je vruće i vlažno, a kosa nam ne uspijeva ostati ravna ili kovrčava. Ljeto je vrijeme kada su velike vrućine i kada nam kosa jednostavno komplicira život i smeta i smeta. Pogotovo ako imate dugačku kosu. Da vam ne bi došlo da je ošišate, donosimo nekoliko ideja za frizure koje će vam maknuti kosu s lica, s leđa i s ramena, a izgledat ćete jednako ženstveno i privlačno.

Pletenice

Te divne pletenice tako savršeno pristaju ljeti. Možete isplesti riblju kost, dvije paralelne riblje kosti, kao i obrnutu pletenicu te postići primjećeniji izgled. Prekrasno izgleda riblja kost dijagonalno preko cijele kose s kraćim dijelom uz lice da ga uokviri. Obične niske pletenice preferiramo za svaki dan, plažu i spavanje. Kombinacija pletenice uz lice i spojena s niskom pletenicom dat će poseban izgled koji pomalo vuče na Havaje i boho stil.

Želite li složiti jednostavniju frizuru, a da je efektna i primjećena pogledajte video za izradu pletenice na stranu.

Punđe

Dvije punđe gore na vrhu glave podsjećaju na djetinjstvo jer smo ih nosili kada smo bili mali. No danas je to super moderna frizura za vruće ljetne dane. Ako ste hrabrija možete ih nositi čak i više od dvije. Dok je klasična niska punđa primjerenija za starije žene elegantno izgleda i na mladim djevojkama. Francuska punđa izgleda predivno na svima, iako nije baš za svakodnevne prigode.

Visoki rep

Rep nosimo kad god želimo skloniti kosu s lica, bilo da nešto radimo, vježbamo ili nam je jednostavno vruće. No rep može izgledati i vrlo elegantno i zanosno ako ga se napravi dobro. Kosu pokupite što više i zagladite. Umjesto laka za kosu nanesite ulje ili silikonski preparat koji će kosi zadržati vlažnost, ali je i držati pokupljenu na mjestu. Umjesto zalizanog repa možete napraviti i laganiju verziju, prednji dio kose odvojite i napravite lagani puf prema naprijed. Ostatak kose zavežite u visoki rep. Ako želite malo drugačiji rep zavežite niski rep, povucite gumicu unatrag i napravite rupu između tjemena i gumice za kosu. Sada prema naprijed gurnite kraj repa i provucite ga kroz rupu i zategnite. Sada je gumice skrivena a rep izgleda efektno.

Koju god frizuru izaberete uz osmijeh i dobro raspoloženje, izgledat će još bolje. Svaku od ovih frizura možete nositi i na plažu i na važnije događaje poput zabava, izleta i ljetnih vjenčanja. Izbjegavajte previše laka za kosu ili pjene tijekom ljeta jer će dodatno isušiti kosu.

Autor: J.S., Foto: terekhov igor/Shutterstock