Kako izravnati kosu bez pegle

ravna kosa

Lijepa, duga i sjajna kosa… Bilo bi super kada bi za svako pranje kose odlazili kod frizera koji bi se pobrinuo da nam kosa izgleda kao na reklamama za šampone ili regeneratore. To je većini žena teško izvedivo jer nije u pitanju samo veliki trošak nego i nedostatak vremena.

Puno toga se može napraviti i kod kuće, a jedino je potrebno malo truda, vremena i puno volje. Frizure koliko god djelovale komplicirane, to zapravo i nisu barem neke od njih, pa zašto ih onda ne pokušati napraviti bez pomoći frizera. Iznenadili biste se koliko toga možete sami napraviti.

Kovrčava, ravna kosa… Što više volite? Poznato je kako žene koje imaju kovrče žele imati ravne vlasi, a one koje imaju ravnu kosu cijelo vrijeme žele kovrče. Uvijek je poželjno ono što ima netko drugi, ali o tome drugom prilikom. Žene s loknicama mogu izravnati kosu same kao što žene s ravnim vlasima mogu same napraviti neodoljive kovrče.

Kako izravnati kosu kod kuće i to bez pomoći pegle? Nije nepoznanica kako pegla uništava kosu i zbog toga ju sve više žena izbjegava, ali isto tako nisu dobri ni drugi izvori topline ako se previše koriste. Kako u ničemu nije dobro pretjerivati tako ni kosu ne treba svako malo tretirati peglom ili nekim drugim pomagalom.

Dobro je što postoje i druge metode s kojima ćete očuvati zdravlje vlasi, a posebno je popularna metoda hladnog sušenja. O čemu se radi? Potrebno je oprati kosu, nakon šampona staviti masku, isprati i zatim nanijeti regenerator koji se ne ispire.

Uzmite ručnik i lagano stisnite kako bi upili višak vode te počnite sušiti sušilom, ali tako da puše hladni zrak. Sušenje će trajati duže, ali će rezultati biti i više nego zadovoljavajući.

Jeste li znali da kosu možete izravnati uz pomoć uvijača? Sigurno će mnogima zvučati čudno, ali dokazano je da uz pomoć velikih uvijača žene postižu ravne vlasi. Nakon što operete kosu stavite regenerator koji se ne ispire, ručnik i pričekate da upije vodu. Nakon toga raščešljate svaki pramen, stavite uvijače i posušite prirodno ili uz pomoć sušila.

Kada je kosa suha, maknete uvijače i počešljate se. Rezultati su nevjerojatni, tako da će pegla svakim danom biti sve manje poželjno rješenje.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock