Muške frizure – koje frizure su u modi?

muške frizure
Muška frizura, Foto: Luba V Nel/Shutterstock

Danas je moderno i totalno trendy da muškarci pomno biraju muške frizure sukladno obliku lica ili vrsti kose. Nije više samo ženama važno kakav će dojam ostaviti, i muškarci su se zbiljno bacili na frizerski sektor, što uključuje, između ostalog, farbanje i ekstenzije.

Jedni su dakle krenuli u potragu za “frizurom svog života”, no još uvijek postoje oni koji tvrde da “na to uopće ne obraćaju pažnju”. No ruku na srce, nije baš tako jer gotovo da nema muškarca koji u svojoj kupanici ne posjeduje gel za kosu ili neki drugi preparat za oblikovanje frizure. Priznali oni ili ne, barem na minutu poprave neki čuperak ili pramen kose “koji nije na svom mjestu”.

Muške frizure
Foto: Pixabay

Sportske muške frizure

Moderan muškarac će naravno, prilikom izbora frizure, uzeti u obzir i način života. Sportski tip će uglavno izabrati kratku kosu, eventualno izbrijanu, ošišanu ili pofarbanu. Njima je, zbog sportskih aktivnosti, ovo najjednostavnija frizura za održavanje, a za večernji izlazak će nabacit malo gela kojim će oblikovati frizuru i dati joj dodatni sjaj.

Rokerski tip

Rokerski tip muškarca će si dozvoliti dužu kosu, raščupanu ili u repu, njima je skoro pa svejedno. Oni si mogu dozvoliti nonšalantno-neurednu frizuru jer je to ionako dio njihova imidža i načina života.

Poslovni muškarci

Poslovni muškarci će uvijek biti uredno ošišani, a gel ili vosak za kosu su nešto bez čega jednostavno NE SMIJU izaći iz kuće. Oni moraju njegovati urednu frizuru jer nije profesionalno da se na nekom važnom poslovnom sastanku pojave razbarušene kose. Jedno su vrijeme bile u modi emo-frizure, sa dužim šiškama koje padaju preko očiju dajući dodatni štih tragičnog.

Muške frizure i fudbalerka

Fudbalerka je davno izašla iz mode, baš kao i popularna “bekemica”, koju je popularizirao poznati nogometaš i selebriti David Beckham.

Bez obzira što žene možda smatraju da muškarci nemaju baš puno posla oko frizure, većina njih se ne bi složila s tom tezom. Upravo suprotno, oni su ti koji moraju svaki pramen učvrstiti na svoje mjesto jer nikad se ne zna na koga mogu naletjeti, a stvarno bi bilo tragično da frizura nije postojana.

Autor: I.H., Foto: Luba V Nel/Shutterstock