Mornarska majica

mornarska-majica1

Dolaskom ljeta, mijenja se i naša garderoba. Laganije i prozračnije stvari potrebna su nam odjeća kako bi se što lakše zaštitili od velikih vrućina koje prijete. Ljetne haljine, tanke majice i kratke hlače jedni su od najpopularnijih dijelova odjeće u vrijeme toplih ljetnih dana.

Kako naše odjevne kombinacije ne bi bile jednolične, danas je lako pronaći razne modele majica ili hlača. Jedan od popularnijih stilova namijenjenih upravo za ljeto mornarski je uzorak na majici. On je dinamičan i zabavan dio svake garderobe, a uvijek je in. Prugice koje su glavno obilježje ovog zanimljivog stila, ističu samu majicu te je čine prepoznatljivom diljem svijeta. Mornarska je majica popularna gotovo u cijelom svijetu zahvaljujući velikom i brzom širenju.

Ova je majica savršeni odabir za vas ako volite jednostavan styling, a ujedno zanimljivu odjeću. Lako ga mogu nositi muškarci i žene, bez obzira na dob. Majice s mornarskim uzorkom mogu biti kratkih rukava ili bez njih. Svaki model je različit pa odgovara svim ukusima i oblicima tijela.

Modna kreatorica Coco Chanel prva je plasirala majicu mornarskog uzorka na svjetske modne piste i tržište. Zanimljiv je podatak da od te godine, 1917. mornarska majica još uvijek ne izlazi iz mode. Gotovo svaka žena u svom ormaru posjeduje barem jedan dio odjeće sa mornarskim motivom.

Možete je kombinirati uz obične traperice, svijetlih ili tamnih boja. Odlično će vam pristajati na kraću suknju ili vruće hlačice, još jedan vječni ljetni hit. Mornarska dulja majica, odnosno tunika izbor je koji će najviše pristajati visokih i vitkim ženama, no lako se nosi i na plažu. Materijali su najčešće pamuk ili lan, zbog dobre izolacije i prozračnosti. Za hladne zimske dane, vuna je odličan izbor jer izgleda elegantno, a ujedno i grije.

Ovaj trend in je u svako godišnje doba, iako je karakterističan za ljetne dane. Jedina stvar na koju biste trebali pripaziti jesu pruge na majici. Naime, vodoravne pruge proširit će vizualno vašu liniju pa je izbjegavajte imate li jake bokove ili širok struk. Za vas su tada bolji odabir majice sa okomitim prugama.

Autor. D.Š.  Foto: Aaron Amat/Shutterstock