Kako imati lijepo lice

lijepo lice

Lijepa koža osvaja sve prisutne, a zar ne bi bilo lijepo kada bi mogli otići na posao, družiti se s prijateljima ili na večernji izlazak bez raznih maski na licu koje izgledaju kao da ste nanijeli beton? Danas postoje razni puderi prilagođeni svakom tipu kože, ali unatoč tome bolje je kada uopće ne morate razmišljati o tome da prekrijete nedostatke na licu.

Akne, crvene mrlje i ostali neugodni podstanari dio su skoro svake druge žene. Korijen problema nalazi se prvo u načinu života. Brojne prehrambene navike na koje ste se naučili, dosada su vam više odmogle nego pomogle. Osim prehrane, ne treba zaboraviti na genetski faktor.

Promjena načina života neka bude vaš prvi korak prema čistom i lijepom licu koje će sve prisutne svaki put ostaviti bez teksta. Izbjegavajte namirnice bogate jednostavnim ugljikohidratima, a pokazalo se da mlijeko i ostali mliječni proizvodi kao i čokolada, nisu zahvalni ako želite imati lijepo lice.

Iako dosadašnja istraživanja nisu mogla sigurno tvrditi, ostaje za vjerovati kako mliječna čokolada za razliku od gorke obogaćene kakaom, nije dobar saveznik za ljepši izgled skoro svake žene.

U nastavku pogledajte kako možete imati lijepo lice zahvaljujući akupresuri.

Za lijepi izgled nije potrebno odlaziti na skupe tretmane koji će vas koštati živaca i novaca. Prije nego se upustite u proces pripreme domaće kreme za lice povjerite imate li sve potrebno. Ah ta čudesna krema od bademova ulja i meda. Uzmite jednu žlicu bademova ulja te pola žlice meda. Dobro promiješajte i stavite na lice. Držite oko 15 minuta, a zatim se umijte.

Iako je prirodna kozmetika bolja od one koju kupite u dućanu, jer znate što ste sve u nju stavili, ne može se nikada tvrditi 100% kako ni ona neće potaknuti neželjene reakcije. Bilo bi dobro prije nego odlučite kremu nanijeti na lice, prvo malo staviti na područje lakta. Ako nakon 24 sata nema nikakve reakcije slobodni ste za korištenje domaćih pripravaka.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock