Masaža oči i sljepoočnica

masaža

Nezadovoljstvo nakupljeno tokom dana dovodi do nesnosnih glavobolja. Vid je važan i njega koristimo najviše, pa se tako na kraju dana događa da su očni kapci teški, a koncentracija sve slabija. Masaža će vam pomoći da se opustite i da napetost i bolovi nestanu.

Operite ruke hladnom vodom. Držite ih ispod mlaza nekoliko trenutaka. Opustite udove i duboko dišite pokušavajući rukama pratiti udisaje i izdisaje. Dlanove položite na zatvorene oči tako da središnji dio dlana bude na očnim šupljinama. Hladnim rukama osvježite lice i vrat.

Ostanite tako dok ne počnete osjećati olakšanje. Laganim kružnim pokretima masirajte područje oko nosa i sljepoočnica. Zadržite ruke na očima i lagano dišite. Ostanite tako nekoliko trenutaka.

Tijekom masaže pustite CD sa laganom glazbom koja će vam pomoći da se opustite, to će poboljšati učinak masaže. Masaža koju predlažemo je izvrsna za rješavanje glavobolje. Ako imate dugu kosu, pri izvođenju masaže, skupite je u rep.

Pogledajte video kako najbolje izmasirati oči.

Udobno se smjestite i opustite mišiće vrata i ruku. Jagodicama prstiju kružnim pokretima i lagano pritišćući masirajte područje sljepoočica, lagano istežući kožu. Nastavljajući s kružnim pokretima, pomičite ruke do korijena lubanje te nekoliko minuta masirajte ovo područje.

Premještajući ruke s glave prema vratu, izmasirajte i zatiljak. Važno je da ni u jednom trenutku ne prekinete masažu s obje ruke. Na isti način vratite se do čela i nastavite s masažom.

Provodite dosta vremena u bučnom prostoru punom ljudi i od toga vam glava puca od bolova? Pokušajte s masažom očiju. Osvježit će vam oči i ukloniti glavobolju.

Zatvorite oči i čvrsto ih stisnite. Zatim ih naglo otvorite i zagledajte se u jednu točku. Držeći glavu uspravno, podignite pogled najviše što možete te kružite očima dok se ne vratite na početnu točku. Ponovite, ali u suprotnom smjeru.

Ponovo zatvorite oči, naglo ih otvorite, a pogled usmjerite na desnu stranu i zadržite nekoliko sekundi. Ponovite, ali pogled ovaj put usmjerite na lijevu stranu.

Autor: D.K., Foto: Andresr/Shutterstock