Masaža čeljusti

masaža

Radni dan na poslu vam prolazi u sastancima i raznim prezentacijama na kojima neprekidno govorite i govorite i pri tom ne skidate osmijeh s lica. I sve funkcionira savršeno dok ne dođete doma sa pritiskom i boli u glavi. Mišići koji podržavaju čeljust se naprežu i to uzrokuje glavobolju. Čeljust počinje točno ispod ušne resice.

Često nismo uopće svjesni da vježbanjem mišića lica možemo ublažiti glavobolju. Jednostavne vježbe mišića sastoje se od otvaranja i zatvaranja usta, oponašanjem pokreta žvakanja ili smijanja. Masaže u nastavku će vas opustiti i pomoći u uklanjanju glavobolje i napetosti.

Pokušajte otvoriti usta tako da donju čeljust što više izbacite prema van. Ostanite u tom položaju i jagodice prstiju stavite na korijen čeljusti koji se nalazi ispod ušnih resica. Masirajte ih kružnim pokretima prstiju. Vratite se u početni položaj i zadržite usta otvorena petnaestak sekundi.

Evo još jedne vježbe i masaže koja opušta. Svakako je isprobajte.

Otvorite usta opušatajući čeljust i zatim ih zatvorite. Prstima stimulirajte mišiće koji okružuju usta, posebice one koji se nalaze između gornje usnice i nosa. Položite prste ispod ušiju. Palčeve oslonite na čeljust i masirajte kružnim pokretima.

Sljedeća vježba će vam, osim što će pomoći u opuštanju svih mišića lica ne samo čeljusti, podići raspoloženje i nasmijat će vas. Ovu vježbu obavezno izvodite ispred ogledala i to svaki dan nakon napornog radnog dana. Opustite se, izvedite vježbu i ne bojte se biti smiješni. Vjerujte, rezultat je nevjerojatan.

Širom otvorite usta pokušavajući zategnuti mišiće lica prema natrag. Ostanite tako nekoliko sekundi. Zatvorite usta i skupite usnice kao da želite nekoga poljubiti. Namrštite se pokušavajući spojiti obrve, namignite jednim okom.

U ovom položaju otvorite usta pokazujući sve zube. Izbacite usnice prema van i oblikujte krugove. Ponovite postupak. Po završetku, opustite lice, zabacite glavu prema natrag i nježno gladite rukama lice od čela do brade.

Autor: D.K., Foto: Leonid and Anna Dedukh/Shutterstock