Flertanje u vezi

flertanje

Kada ste s nekim u vezi, trebali biste se ponašati onako kako želite da se partner ponaša prema vama. Ako flertate s drugima dok ste u vezi, to može voditi do sljedećeg koraka – varanja. No, to ne mora uvijek biti tako. Ako to radite ciljano i znate da bi moglo doći do prevare, onda je flertanje opasno. No ako samo flertate malo radi zabave i u ograničenim dozama, to ne mora nužno biti loša stvar.

Mnogi će flertanje u vezi smatrati grijehom i to je u redu. No postoje neke stvari zbog kojeg zdravi flert može poboljšati kvalitetu vaše veze. No prije nego se odlučite takvo nešto raditi, morate sebi postaviti jasne granice.

Flertanje mora biti na prijateljskoj razini i nevino. Granica se ne smije prijeći jer ćete tako samo povrijediti partnera, a to ne želite.

Veze na duge staze uglavnom s vremenom uđu u rutinu i monotoniju. Ako tada zdravo flertate s drugima, to može potaknuti malo vaše samopouzdanje jer vam godi da vam netko drugi da malo pažnje. To će vam pomoći da se ljepše osjećate u svojoj koži, a zbog toga se vi možete početi bolje ponašati u vašem odnosu s partnerom.

Ako vaš partner osjeti malo ljubomore, to je dobro za vašu vezu. Trebate mu ponekad dati do znanja da ste privlačni u drugim ljudima pa će se možda malo više potruditi oko vas, a ne uzimati zdravo za gotovo.

Vaš partner vjerojatno ne voli sve iste stvari kao i vi pa ga nemojte tjerati da voli i radi sve što vi volite. Radije razgovarajte o tim stvarima s nekim koga to zanima. Tako ćete jedan drugome dati malo prostora.

Često nakon nekoliko godina veze ili braka zaboravimo zavoditi svog partnera, a vatru uvijek treba održavati bez obzira koliko ste zajedno. Nemojte biti lijeni. Kupite novo izazovno rublje i zavedite ga.

Za vrijeme flertanja se izlučuju hormoni sreće jer je prisutan faktor uzbuđenja zbog kojeg se osjećamo dobro. Spoznaja da smo i drugima privlačni nam odgovara i usrećuje nas, a to je u redu ako ne radimo ništa čime bismo povrijedili partnera.

Autor: S. G., Foto: Coka/Shutterstock