Duga haljina uz tijelo

duga haljina uz tijelo
Duga haljina uz tijelo, Foto: Serg Shalimoff/Shutterstock

Topliji mjeseci donijeli su sa sobom mnoge fešte i slavlja i na našu adresu neprestano pristižu pozivnice. Domaćini nisu mogli dočekati vrijeme kada se ne moraju više bojati čudljivog vremena i iznenadnih kiša koje bi mogle poremetiti slavlje.  Ako vam se ovoga ljeta zaredalo nekoliko vjenčanja, krstitki ili jednostavno poslovnih svečanih događanja morat ćete kupovati pametno i prilagodi svoju odjeću situaciji.

Haljine su odjevni predmeti koji vrlo laskaju ženskoj figuri. No ipak morat ćete imati na umu građu svoga tijela pri odabiru haljine. Možda je baš ona koja vam se neopisivo sviđa krojem potpuno kriva za vas, ali uz male preinake može odlično pristajati.

Stoga ako imate jake bokove odaberite haljinu rezanu ispod grudi koja dalje ležerno pada i dužine je polovice bedara ili do koljena. Ako su vaš problem male grudi, odaberite onu koja je stegnuta odmah ispod grudi, a dekolte je po mogućnosti naglašen naborima ili zanimljvim detaljima koji će vizualno povećati grudi. Ako je problem upravo suprotan, lepršava haljina A kroja će pomoći.

Ako je problem struk birajte jednobojne haljine koje se šire od bokova nadaje i stvoriti će iluziju pješčanog sata i vitkijeg struka. Smatrate li pak da su vam ruke premlohave odijenite haljinu sa rukavima do lakta. Oni mogu biti i prozirni i zanimljivi, možda načinjeni od čipke ili tila.

No što je sa dugom uskom haljinom uz tijelo? Ona je neopisivo lijepa i vrlo lako moguće i najženstveniji model haljine koji istodobno sve pokriva a opet daje oku mogućnost da luta po udubinama i izbočinama. Za ovakvu haljinu ipak morate biti vrlo samokritične i ovo govorimo sa najboljim namjerama. ona zahtjeva čvrsto i utegnuto tijelo tako da želite li odjenuti ovakvu haljinu i zasjati na nekoj gala prilici vrijeme je da upravo sada ugasite računalo i krenete put teretane.

Boje koje su posebno poželjne na dugim haljinama uz tijelo one su klasične poput krvavo crevne, crne, zlatne ili bež, no ove si godine možete dopustiti i neku pastelnu poput puder roze ili boje breskve. Ovakve haljine će odlično izgledati ako ostavite kroj što jednostavnijim i nadopunite ih glomaznim statement nakitom. Želite li još malo začiniti stvari neka vaša duga uska haljina bude odnaprijed potpuno zatvorena, a leđa ostavite gola ili ih presvucite čipkom. Ostanite nam i dalje lijepe i profinjene.

 Autor: L.K.  Foto: Serg Shalimoff/Shutterstock