Oblikovanje kose figarom

kovrče načinjene figarom

Kovrče su sve traženije u frizerskim salonima, a možete ih postići jednostavno i na mnogo načina. Kao što su korištenje uvijača na čičak, pletenica, ukosnica i raznih električnih uvijača. Ovdje su savjeti koji vam mogu pomoći da sami kod kuće napravite savršene kovrče pomoću najefikasnijih električnih uvijača, figara.

Prvo što vam je potrebno jest dobar i kvalitetan figaro. Neka vam ne bude žao izdvojiti više novaca jer je velika vjerojatnost da će vam jeftiniji i nekvalitetan uništiti kosu i vlasište. Vrući uvijači svakom uporabom pomalo oštećuju jačinu i sjaj kose, stoga su potrebne maske i ostali preparati koji služe zaštiti od visokih temperatura.

Kosa obavezno mora biti što čišća i suha, jer će u protivnom kod korištenja uvijača stradati vrhovi kose koji mogu popucati. Međutim, sada već postoje uvijači koji služe tretiranju mokre i vlažne kose. Jedino u takvom slučaju to dolazi u obzir.

Ukoliko želite gušće i manje uvojke, koristite tanji uvijač koji će ih dodatno učvrstiti, dok vam je za laganije i opuštenije uvojke potreban veći uvijač. Nipošto ne uvijajte uvojak dulje od petnaestak sekundi.

Kosu najlakše možete nakovrčati tako da je najprije dobro raščešljate i nanesete sredstvo za zaštitu od visoke temperature. Kosu zatim podijelite na nekoliko dijelova da vam je bude lakše uvijati, pogotovo ako je dosta gusta i neukrotiva. Ukoliko želite opuštenije uvojke, podignite gornji dio kose ukosnicama kako bi lakše mogli uvijati pramenove donjeg djela glave.

Uzimajte pramen po pramen te svaki omotajte oko uvijača i držite maksimalno desetak sekundi. Nakon što završite s donjim dijelom, spustite preostalu kosu i postupak ponovite. Za čvršće uvojke, uvijačem držite pramen malo duže, barem petnaest sekundi. Ovakvi se uvojci uvijaju sve do korijena kose pri čemu trebate biti oprezni da se ne biste opekli. Na kraju na kosu nanesite malo laka ili spreja da bi kovrče izgledale sjajnije i potrajale što dulje.

Autor: D.Š., Foto: olly/Shutterstock