Jednostavne frizure za ljeto

jednostavna punđa

Ljeto je na vrhuncu. Nesnosne vrućine cijede iz nas sve što imamo za dati. Nekoliko sati na užarenom suncu nagnat će nas pod neki veliki bijeli suncobran, po hladno pićence u kojem zvekeću kockice leda.

Kada se susretnemo s ovim temperaturnim maksimalcima, nije nam ni do čega. Želimo odjenuti nešto udobno i spetljati kosu na vrhu glave samo da se ne moramo izlagati pomagačima kao što su fen, figaro i pegla.

Želite li ipak biti lijepe i moderne i sa savršenom ljetnom frizurom u samo nekoliko minuta, poslušajte neke savjete za sasvim jednostavne i brze ljetne frizure koje će vas oduševiti, a bit će gotove za toliko vremena koliko je potrebno vodi za kavu da zavrije u rano jutro.

U nastavku pogledajte kako napraviti jednostavne i efektne kečke.

Znamo da nemate na raspolaganju svo vrijeme svijeta kada se probudite, već se žurite kako biste ispunili sve obveze koje su zacrtane na kalendaru za danas. I dok tako istrčavate iz stana s mobitelom i ključevima u ruci i prolazite u glavi popis stvari koje treba obaviti, želimo da se osjećate sjajno u svojoj koži i da “bad hair” dani postanu prošlost.

Provjerite još jednu jednostavnu frizuru.

Vaš prioritet kada stigne ljeto trebao bi biti posjet frizeru u kojem ćete zatražiti frizuru koja je ujedno, lijepa i moderna i lako se održava. Najbolje bi bilo odabrati srednje dugu kosu sa stepenastim pramenovima ako već niste dovoljno odvažne ili pak mislite da vam ne bi pristajao zaigrani bob ili kratka Audrey Hepburn frizura.

Frizeri nam sugeriraju povratak prirodno lijepoj i zdravoj kosi ove sezone. Stoga je jedino bito da je ona zapravo čista i njegovana, sve ostalo je sporedno i da se lako riješiti. Omiljena frizura urbanih mladih djevojaka postaje tzv. frizura iz kreveta. Prije spavanja operite kosu. Posušite je četkom. Cilj nije u potpunosti izravnati kosu već samo namjestiti vlasi na njihovo mjesto.

Zatim podijelite kosu na nekoliko dijelova i smotajte je u čvrste male punđice želite li jače kovrčanje ili u samo jednu punđu na vrhu glave želite li opuštenije i prirodnije kovrče. Ujutro kada ustanete raspustite punđu, razbarušite kosu prstima i pošpricajte je minimalnom količinom laka za kosu.

Ne želite li da kosa ostane puštena jer vam je vruće za vrat zavežite je u rep na visini koju želite i zatim ostatak repa omotajte oko gumice u punđu. Nekoliko pramenova neka ostane nemarno stršati. Osjećate li se zaigrano, možete na putu do stanice ili auta otrgnuti cvijet i zataknuti ga u punđu. Želimo vam uspješan i sjajan dan.

 Autor: L.K., Foto: Seprimor/Shutterstock