Kondomi iliti prezervativi – kako izbjeći najčešće nezgode i probleme

prezervativ u ruci
Prezervativ u ruci, Foto: lsantilli/Shutterstock

Ne bi vjerovali ali česta je pojava da se manje ili veće nezgode i problemi dogode baš u korištenju kondoma. Nemojte odmah paničariti jer se skoro svakome barem jednom u životu takva situacija dogodi. Pročitajte u nastavku neke od tih situacija i načina kako ih izbjeći.

Krivo nanesen

Kako bi kondom štitio tijekom seksualnog odnosa morate ga dobro staviti. Prije nanošenja provjerite s koje je strane kako ne biste počeli stavljati s krive. Stavite kondom na vrh penisa i držite ga jednom rukom za rub. Prstima druge ruke uhvatite njegov vrh. Kondom treba snavući do kraja i pritom paziti da nema viška zraka.

Ne možete ga skinuti

Nije rijetkost da nakon svršavanja muškarac ne može odmah skinuti kondom. Objašnjenje je vrlo jednostavno. Naime muški spolni organ je u tom trenutku u krutom stanju i potrebno je malo vremena da se vrati u mirno stanje.

Povucite lagano kondom do kraja kako se ne bi dogodilo tijekom skidanja da zahvatite kožicu oko glavića. Laganim kretnjama pokušajte povući kondom s vrha pridržavajući njegov kraj.

Zapeo je

Ponekad se može dogoditi da penis zapne u ženi. Ništa strašno. Potrebno je samo prstima lagano razdvojiti stidne usne nakon čega muškarac može oprezno izvući kondom. Kod izvlačenja kondoma prihvatite njegov kraj kako ne bi zapeo.

Iritacija

Povremeno kondom može izazvati iritaciju na koži. Ako ona ne nestane nakon dva do tri sata od korištenja kondoma posjetite liječnika. Ponekad samo treba promijeniti marku, a u slučaju alergije na lateks, bilo bi najbolje koristiti kondome od nekog drugog materijala.

Foto: lsantilli/Shutterstock