Kako planirati svadbu

planiranje-svadbe

Dan o kojem svaka curica mašta kad naraste, dan koji će izgledati kao bajka posuđena iz jedne od mnogih prekrasnih priča, gdje vi kao mlada koračate prema izabraniku svog života u haljini koja se proteže iza vas i svuda naokolo s buketom nježne boje. Naravno da smo svi kao klinci doživljavali vjenčanje uglavnom kroz vjenčanicu koja je centralno mjesto događanja i koja zapravo zauzima glavnu ulogu u svemu, prema kojoj se ravna boja odijela i svega ostalog.

Kada ste odrasli i našli se u situaciji planiranja vjenčanja, shvatili ste da ako želite i približno bajku iz snova, da se itekako morate potruditi i angažirati na sto mjesto kako bi stvari sjele na svoje mjesto. Tko je prošao kroz ovaj proces priprema svjestan je da se itekako radi o stresnoj situaciji u kojoj je bitno imati podršku svog odabranika.

Sva sreća pa se danas mogu naći agencije koje se bave organizacijom vjenčanja i koje bi vam mogle olakšati silnu potragu za bezbrojnim detaljima, pa čak i organizirati dolazak velikog broja rođaka, koje niste vidjeli cijelo jedno stoljeće.

Agencije su tu da vas upoznaju sa svim onim što morate napraviti, odnosno potvrditi, rezervirati kao što su crkva, bend i naravno fotograf. Ne treba zanemariti činjenicu kako se tu prije svega radi o profesionalcima koji znaju svoj posao i koji su tu da vas pridrže kada krene silan niz poslova koje treba odraditi.

Vjenčanje mora biti vaš dan iz snova, za vas i vašeg partnera i stoga je bitno da sve napravite tako da prije svega sebi ugodite, a onda ostalima. Znači pokazati određenu dozu sebičnosti, jer ipak je to prije svega vaš dan, a tek onda dan svih ostalih počevši sa roditeljima i prijateljima.

Kod dobre organizacije bitno je izvrsno planiranje i to na vrijeme, tako da ne osjetite previše težinu svega što treba napraviti, naravno u slučaju da ste se odlučili sami organizirati svoje vjenčanje, znači bez organizatora.

Dobro je to što na internetu možete naći praktički sve što vam je potrebno; od pozivnica, bendova, fotografa, s tim da bi vam savjetovali kod odabira benda, da ih obavezno poslušate na nekoj od svirki.

Može se samo reći; Sretno i pamet u glavu.

Autor: S.Š. Foto: llaszlo/Shutterstock