Koji su psi za stan

psi za stan

Imati psa je velika odgovornost i prije nego što se donese odluka o tome da se nabavi kućni ljubimac potrebno je razmisliti imate li sve potrebne uvjete. Svi koji žive u stanu trebali bi se orijentirati prema pasminama kojima neće smetati boravak u manjem prostoru. Slijede savjeti o tome koji su najbolji psi za stan.

Mnogima je prva pomisao kada netko spomene psa, dlake kojih može biti po cijelom stanu. Upravo je to jedan od razloga zašto se brojne obitelji odlučuju nabaviti psa kojem ne pada često dlaka. Postoji puno pitanja koje budući vlasnici postavljaju kao što je briga za psa.

Koji su psi za stan?

Šnaucer

Šnaucer su poznati kao psi s karakterom što nije čudno obzirom da se radi o vrsti terijera. Postoje patuljasti, srednji i veliki, prilagodljivi su i ne linjaju se.

Maltezer

Maltezeri su jedna od popularnijih pasmina upravo zbog toga što se ne linjaju, ako i otpadne dlaka to je obično kada ih se češlja. Svi koji odluče nabaviti maltezera trebaju znati kako se radi o dlaci koju treba svakodnevno češljati. Narastu do najviše 6 kg i privrženi su vlasniku. Oni su odlična pasmina za stan.

Pudla

Pudla je pravi pas za stan budući da ima hipoalergenu dlaku koju treba redovno češljati, kupati i šišati. Postoje pudle s kovrčavom i kratkom dlakom, a kako su registrirane četiri pasmine, na budućim je vlasnicima da odaberu najbolje za sebe.

Bišon

Bišoni su slični maltezerima osim što su veći i imaju kovrčavu dlaku koju ne treba posebno održavati. Privrženi su vlasnicima i vole se maziti.

Jorkširski terijer

Jorkširski terijer je pas kojeg mnogi doživljavaju kao igračku budući da se radi o jednoj od najmanjih pasmina. Zahvalan je za boravak u stanu budući da se ne linja. Ne treba zaboraviti da baš kao i maltezer terijer ima dlaku koja zahtijeva redovno češljanje.

Shi Tzu

Shi Tzu su slatki psići koji za razliku od maltezera nemaju dlaku u samo jednoj boji. Dlaka može otpasti samo kod češljanja i zato su kao stvoreni za boravak u manjim prostorima.

Na konačnu odluku oko nabave kućnog ljubimca ovisit će o tome kakva je pasmina u pitanju i volite li više manje ili veće pasmine. Koja se god odluka donese važno je da se psa prihvati kao novog člana obitelji.

Autor: S.Š., Foto: Waldemar Dabrowski/Shutterstock