Kako žiletima produljiti rok trajanja

Crni žilet, Foto: Ethan boisvert/Shutterstock

Muškarcima je brijanje svakodnevica, a nekima ponekad i zadaje muke. Ali, s obzirom da je to jednostavno neizostavno možete pretvoriti brijanje u ugodnu aktivnost. Postoje dvije vrste brijanja: klasično (mokro) brijanje i brijanje električnim aparatom.

Britvice

Postoje dvije vrste britvica: britvice s dvostrukim ili trostrukim oštricama i rotirajućom glavom. Ono na što morate obratiti pozornost su krema, sapun za brijanje ili gel koji ćete koristiti prilikom brijanja. Naime, obavezno prilikom kupovine pročitajte da li u sebi sadrže alkohol koji bi dodatno mogao iritirati vašu kožu i isušiti ju. Kvalitetni gelovi ili sapuni na bazi glicerina vašu će kožu učiniti glađom i ljepšom na dodir.

Nakon što ste odabrali adekvatnu opremu za brijanje i kvalitetne britvice odnosno žilete morate pripremiti kožu za proces brijanja. Vaše lice bi trebalo biti čisto, ugrijano i vlažno. Inače riskirate urasle dlačice i upalu kože. Preporuka je da napravite i piling kože jednom do dva puta tjedno kako bi uklonili odumrle stanice sa vašeg lica

Prilikom brijanja pripazite na smjer brijanja jer vrlo lako moguće i nemojte se brijati u suprotnom smjeru od rasta dlaka jer će vaša brada i brkovi postati gušći, a vjerujemo da to želite izbjeći.

Žilete namočite u mineralno ulje

Proizvodači žileta nadaju se da ćete žilete mijenjati često kao što mijenjate čarape. No postoji jednostavan trik kako žiletima možete produljiti vijek trajanja. U plitku posudu ulijte malo mineralnog ulja i u to stavite žilete neka se namaču nekoliko minuta. Ulje će zaustaviti koroziju koja otupljuje oštricu žileta. Nakon namakanja, žilete očistite od ulja krpicom umočenom u metilirani alkohol.

Brijanje električnim aparatom

Brijanje aparatom je preporučljivo za muškarce sa osjetljivijom kožom jer će brijanje učiniti ugodnijim i neće dodatno iritirati kožu lica, a pogotovo vrata.

Savjetujemo da brijači aparat redovito čistite i održavate kako biste osigurali duži rok trajanja. Potrebno je četkicom očistiti sve nakupljene dlake jer one mogu smanjiti kvalitetu brijanja.
Održavanje električnog brijaćeg aparata. Dakle, nakon svakog brijanja očistite vaš aparat.

Foto: Ethan boisvert/Shutterstock