Kako ubrzati metabolizam

ubrzati metabolizam

Ukoliko želite skinuti višak kilograma, morate vježbati redovito, a uz to trebate uvesti i male promijene u svoj život, koje će vam ubrzati rad metabolizma, bez kojeg ne možete skinuti kilograme. Jutarnje rutina ubrzati će vaš metabolizam, a u nastavku vam donosimo i kako je to moguće.

Svaki novi dan započnite treningom, jer počinjanje dana sa treningom, ubrzava metabolizam, te vam pomaže da skinete višak kilograma. Jutarnja tjelovježba sagorijeva više kalorija, od popodnevne ili večernje tjelovježbe. Neaktivno i pospano tijelo traži masne naslage i šećer, kako bi se napunilo dnevnom energijom, no ukoliko dan započnete vježbanjem, cijeli dan će vam biti potpuno drugačiji.

Jabuke su vrlo vrlo zdrave, pa bi bilo dobro kada bi pojeli barem jednu jabuku dnevno. Jabuke su izvrsne u ubrzavanju metabolizma, a najviše se preporučaju jesti prije treninga, jer će vam pružiti više energije i utažit će glad.

Budite što pozitivniji, jer pozitiva ubrzava metabolizam. Započinjanje dana sa pozitivnim stavom, daje vam priliku da postignete više i da budete pod manjim stresom. Stoga neka vam dan ne započne bez vjere, osmjeha i optimizma.

Voda vam može ubrzati metabolizam, riješiti vas toksina i očistiti bubrege, stoga je pijte što više, a posebice ujutro, kada bi trebali popiti barem dvije čaše vode.

Prije rada, kada stignete na posao, bilo bi dobro da duboko udahnete i da se dobro istegnete. Ono što trebate najviše istegnuti su mišići, a istehnite ih tako da duboko dišete i da ruke gurate iznad svoje glave. Na taj način svoja ramena ćete osloboditi tenzija, a i potrošit ćete kalorije.

Konzumirajte zeleni sok, koji je vrlo jednostavan za napraviti. Radite ga tako da u blender stavite bilo koje voće, zeleno svježe povrće i kokosovu vodu. Sve skupa dobro izmiksajte i ovim zdravim sokom obavezno započnite dan, on će vam pružiti svu potrebnu energiju kroz dan.

Autor: A.Z., Foto: Phil Jones/Shutterstock