Kako smršaviti 10 kg

kako smršaviti 10 kg

Mršavljenje je uvijek zanimljiva tema jer dok jedni zagovaraju čarobne pilule, drugi zagovaraju brze dijete u kojima se u samo nekoliko dana skidaju neželjeni kilogrami. Brze dijete mogu napraviti da osoba izgubi nekoliko kilograma, ali s mogućnošću da se isti kilogrami vrate u skoro vrijeme. Otkrijte kako smršaviti 10 kilograma, a da se ti isti kilogrami ne vrate onako brzo kako ste ih i izgubili.

Čarobne pilule zaboravite odmah jer one ne mogu potaknuti organizam na gubljenje masti. Fokusirajte se na zdrav život koji vam mogu pomoći da izgubite kilograme. Zaboravite odmah i na brzo skidanje kilograma. Kod brzog mršavljenja može se dogoditi da izgubite samo vodu, a višak kilograma će se brzo vratiti. Bolje je da se fokusirate na zdravo mršavljenje.

Postoji razlog zbog čega se kilogrami nakon određenih dijeta mogu brzo vratiti. Razlog je što se za vrijeme takve dijete metabolizam jako uspori pa kada počnete ponovo jesti kao i prije, izgubljeni kilogrami se brzo vraćaju.

Gubitak kilograma zapravo varira od osobe do osobe jer ovisi isključivo o metabolizmu i uloženom trudu. Ako je brz metabolizam kilogrami će se skidati brže, ali ako je spor potrebni će biti neki dodaci kako bi se metabolizam ubrzao.

Nikako nije dobro izgladnjivati se nego se jednostavno okrenuti vježbanju i zdravoj prehrani. Vježbanje i zdrava prehrana imaju sporiji učinak od izgladnjivanja, ali se izgubljeni kilogrami ne vraćaju tako lako. U konačnici, želite li zdravo smršaviti, morat ćete promijeniti životni stil. Ako počnete sa zdravom prehranom i vježbanjem, morat ćete nastaviti tako. Možda ne tako rigorozno kao u početku, ali bez zdrave prehrane i laganog vježbanja, nema niti lijepog i vitkog tijela. Ovdje u prvom redu treba razmišljati o zdravom životu, a jednom kada to osvijestite i kilogrami će padati, a vi ćete se osjećati bolje nego ikad.

Razuman period za skidanje 10 kilograma bi bio 3 mjeseca. Jedna od glavnih pogrešaka kod skidanja kilograma je biranje isključivo kardio treninga koji je dobar za mršavljenje, ali se uz njega osim masnog tkiva gube i mišići što nije preporuka. Stoga je bitno i bar dva puta tjedno izvoditi vježbe snage.

Vježbe snage će dugoročno utjecati na vaše mršavljenje. Pitate se kako? Naime, mišići sagorijevaju daleko više kalorija nego tijelo bez mišića. Kada jednom oblikujete tijelo, bit će vam puno lakše i održavati ga. Ne, ne morate imati tijelo poput nekog body buildera koji dane provodi u teretani. Bit će vam dovoljno da odradite vježbe pilatesa koji će vaše mišiće učiniti lijepima, zategnutima i vretenastima.

Dakle, želite li smršavjeti 10 kilograma, potrebno je kombinirati treninge snage s kardio treninzima kako bi se tijelo moglo oblikovati i zategnuti.

Prilikom izvođenja kardio treninga ne smije se ograničavati samo na trčanje, nego je potrebno kombinirati veslanje, vožnju bicikla i plivanje. I šetnje su kardio treninzi. Ako vam je u početku teško trčati, voziti bicikl ili vam se čini naporno odlaziti na plivanje, šećite. Prošećite sat vremena i odradili ste odličan kardio trening. Želite postići bolju učinkovitost, odlučite se na brzo hodanje.

Još je jednom važno istaknuti koliko je potrebno zdravo skidanje kilograma. Kilograme treba skidati na zdrav i pravilan način te je potrebno biti strpljiv. Par mjeseci za gubitak kilograma nije puno, a dugoročno će ostaviti uspjeh i zadovoljstvo. Nikada se nemojte izgladnjivati jer ćete tako samo učiniti štetu vašem tijelu. Osim što ćete biti nesretni i gladni, padat će vam energija i nećete imati volje za ništa. Daleko bolja ideja je da unaprijed isplanirate obroke i jedete zdravo, ukusno i hranjivo.

Kod zdravog mršavljenja pomažu i prirodni dodaci prehrani koji pojačavaju topljenje masnih naslaga i potiču metabolizam. Takvi prirodni dodaci pomažu u regulaciji metabolizma prilikom mršavljenja i sagorijevanja viška masnih naslaga. Osim što prirodni dodaci pomažu regulirati metabolizam i sagorjeti masne naslage, održavaju i dostatnu razinu energije kako se osoba ni u jednom trenutku ne bi osjećala slabo. Raspitajte se u svojoj ljekarni koji dodaci prehrani bi vam mogli pomoći i koji su primjereni vašoj dobi, aktivnostima i rezultatima koje želite postići.

Autor: M.L., Foto: TijanaM/Shutterstock