Kako ukloniti cigaretom progorena mjesta

cigareta i upaljač

Tulum je završio i sada se možete opustiti. Ali nažalost odmor ne može još početi jer ste primijetili da se netko od gostiju zaigrao i ostavio uspomenu od cigareta? Teško je ublažiti šok  kada uočite progoreno mjesto od cigarete jer ste svjesni da se to ne može popraviti.

Ali ipak nije sve tako crno jer postoji rješenje. Nagorjela mjesta na platnu mogu postati prošlost ako ih natrljate s komadićem limuna i ostavite na suncu. Na izgoreno mjesto možete nekoliko puta staviti otopinu hidrogena.

Prije stavljanja hidrogen peroksida provjerite pušta li materijal boju. Nakon što ste nanijeli izbjeljivač, isperite spomenuto mjesto vodom, a možete staviti i otopinu boraksa. Prvo dobro natopite i zatim isperite. Nažalost mjesta koja su više izgorila teško je ukloniti.

Primijetite li izgoreni dio na namještaju, problem je rješiv uz pomoć sredstva za poliranje namještaja ili uz pomoć metalne politure, koju ćete nanijeti krpom. Tragovi ne moraju postojati samo na namještaju, nego i na sagovima.

Ako niste uklonili sagove prije tuluma , nego ste ih odlučili ostaviti, a zbog čega sada treba ukloniti tragove cigarete, istrljajte izgoreni dio komadićem krumpira. Tako ćete ukloniti osmuđeni dio, a izgorene krajeve možete odrzati škarama ili iščetkati uz pomoć staklenog papira.

Hoćete li uspjeti riješiti problem ovisi o tome je li mjesto samo nagorjelo ili progorilo. Važno je da ne paničarite, nego pokušate pronaći rješenje za svoj problem. Nakon što ste uspjeli veći dio sanirati, bilo bi dobro da drugi put organizirate pušenje na terasi, balkonu ili da uklonite sve vrijedno što bi moglo nastradati. Neka tulum ostane u lijepom sjećanju, bez ružnih uspomena na čišćenje koje je uslijedilo nakon druženja.

Foto: qvist/Shutterstock