Kako biti sama i sretna

sretna žena

Teško je usporediti situaciju gdje imate nekog tko vas voli i vjeruje u vas i onda kada ste sami i morate se osloniti samo na svoje sposobnosti. Iako je teško biti sam, treba vjerovati da se sreća može postići i na druge načine, a ne samo ovisnošću o nekom drugom.

Koliko je parova odlučilo ostati zajedno iako su bili svjesni da veza ne vodi nikuda i da su zapravo nesretni zajedno? Puno je muškaraca i žena koji su u stanju biti radije u lošoj vezi nego sami.

To je pogrešan način razmišljanja i ne vodi nikuda jer samo još više produbljuje osjećaj nezadovoljstva, koji kasnije može rezultirati ozbiljnim psihičkim poremećajem. Jedna od najvećih greški koju parovi rade je odluka da ostanu zajedno jer imaju dijete.

Treba se dobro zapitati je li za dijete bolje da svaki dan sluša roditelje kako se svađaju ili da se navikne na to da mu mama i tata više ne žive zajedno. Ovu činjenicu će prihvatiti i naučiti živjeti s njom, a ukoliko odraste u negativnoj atmosferi, to se može odraziti na njegovu osobnost kasnije u životu.

Kako biti sama i sretna? Pitanje je koje su si postavile mnoge žene. Shvatite to kao priliku da napokon upoznate sebe i sve ono što možete i koje su vaše mogućnosti. Tako ćete si dati priliku da upoznate pravu ljubav svog života, koja će vas cijeniti više jer ste napokon postali sigurni u sebe.

Sigurno je da će na početku biti trenutaka kada ćete biti toliko tužni misleći da se ništa dobro više ne može dogoditi. Kada vas uhvati krizna situacija počastite se nečim lijepim, onim što vas veseli i zbog čega ćete biti sretni.

Cijelo vrijeme dok ste sami možete iskoristiti da naučite nešto novo, vidite sve ono što prije niste mogli. Mislite o tome kako se radi o privremenoj fazi u vašem životu, a koja vas priprema za nešto još bolje, za susret s vašom srodnom dušom koju ćete ovog puta znati prepoznati.

Autor: S.Š., Foto: Stephane Bidouze/Shutterstock