5 znakova da vas iskorištava

ljubavni par

Vjerojatno ne postoji gori osjećaj kada vas netko iskorištava. To su teške situacije kada više niste sigurni koliko vrijedite i jeste li vi zapravo osoba s kojom netko želi imati iskrene osjećaje samo zbog vas ili zbog toga što imate.

Nažalost puno je onih koji su barem jednom u životu bili iskorišteni i zbog toga se osjećali kao budale, kao što je puno onih koji su bez imalo srama iskoristili druge osobe.

Kako bi pokušali spriječiti takve situacije i izvukli se prije nego budete toliko povrijeđeni da će vam za oporavak trebati više nego što ste mislili, slijedi 5 znakova po kojima ćete znati kako vas vama bliska osoba iskorištava.

Financijska korist

Kako bi bili sigurni u pravu istinu o svom partneru ili partnerici obratite pozornost na situacije dok ste vani, bilo u kafiću ili restoranu. Jeste li primijetili da ste vi uvijek ti koji sve plaćate? Ako je tako onda se radi o pravom primjeru gdje vas druga strana koristi samo zbog vašeg financijskog stanja.

Izbjegavanje poklona

Nikada niste ništa dobili na poklon, a vi cijelo vrijeme nešto kupujete? To nikako nije u redu jer je dovoljan i mali znak pažnje kako bi znali da je vašoj drugoj polovici stalo do vas i onoga što vi osjećate.

Ignoriranje osjećaja

Vaš partner ne uvažava vaše emocije? Ako ste primijetili da ne poštuje vaše osjećaje to znači da mu nije stalo do vas i da je u toj vezi samo zbog interesa.

Ignoriranje potreba

Pored toga što partner ne uvažava osjećaje ima još jedan znak zbog kojeg bi se trebali zapitati što još uvijek radite u vezi s tom osobom. To je da uopće ne uzima u obzir ono što vi trebate i želite.

Primijetili ste da vas tijekom razgovora skoro nikad ne pita ništa o vašim interesima i ono što vi volite. Ovo je očiti prikaz situacije gdje ga nije briga za vaš život, a to je još jedan znak da vas samo iskorištava. Prepoznajte ove znakove na vrijeme i maknite se iz loše veze.

Autor: S.Š., Foto: Alexander Shadrin/Shutterstock