Kako vratiti voljenu osobu

slomljeno srce

Svi mi ponekad griješimo i svojim nepromišljenim i brzopletim postupcima vrlo lako možemo uvrijediti osobu s kojom smo u vezi ili braku i do koje nam je stalo. Kada smo shvatili da smo bili u krivu, učinit ćemo sve da tu osobu vratimo u naš život. Osjećamo se usamljeno i nedostaje nam jedan dio nas.

Za početak moramo si priznati da smo krivi i trebamo se pokušati ispričati. U isto vrijeme nadamo se da nismo dosegli granicu nečijeg strpljenja. Pogotovo ako se radi o svađi koja se ponavlja ili je učestala.

Nemojte početi odmah opsjedati drugu stranu tako da osjeti pritisak. Bilo bi dobro ostaviti malo vremena do isprike kako bi emocije splasnule. Budite hrabri, recite kako se osjećate mirnim glasom! Iskrenom isprikom drugoj strani priznajemo da smo krivi što znači da smo svjesno i na glas priznali svoju grešku.

Nakon toga bilo bi dobro lijepim gestama pokazati da smo stvarno to i mislili i na taj način sigurno ćemo vratiti nestalo povjerenje. Treba naglasiti da se takve stvari ne mogu dogoditi preko noći, već će sigurno proći neko duže vrijeme.

U ovim situacijama moramo naučiti biti strpljivi. Osobi do koje nam je stalo trebamo dati prostor i vrijeme. Polako joj se ponovo približavamo i radimo na tome da nam ona ponovo vjeruje.

Cijelo vrijeme budite uz nju, neka ima oslonac u vama i osjećaj da može računati na vas u bilo kojoj situaciji u životu. Morate se ponovo dokazati, a to pokušajte učiniti na suptilan način osluškujući znakove voljene osobe.

Pokažite da ste potpuno sigurni u sebe i u vaš odnos. Neka vidi da ste spremni poduzeti sve kako bi dobili drugu priliku i da ćete učiniti sve da se takve situacije više ne ponavljaju.

Kako ste i sami sebi priznali da ste krivi dobro bi bilo poraditi na promjenama koje su za početak i uzrokovale ovakvo stanje. To će biti najveći plus kojeg možete postići kod druge strane. Na kraju, kada druga strana vidi da radite na sebi i mijenjate se na bolje vidjet će da vam je i iskreno stalo da je zadržite u životu.

Autor: M.L., Foto: Abramov Timur/Shutterstock