Kako potaknuti porod

kako potaknuti porod

Kada ženi prođe termin očekivanog poroda postane nestrpljiva i želi što prije roditi. Svaka žena priželjkuje da će roditi ranije, da neće prenijeti, svaka želi vidjeti svog anđela što prije i primiti ga u svoje naručje.

Postoje nekoliko načina pomoću kojih možete potaknuti svoje trudove ako vam je termin prošao. Trudnice će lakše podnositi očekivanje termina poroda ako na neki način sudjeluju u procesu pomaganja bebi da dođe na ovaj svijet.

Vi možete na neki način ubrzati sami mehanizam poroda, ali ne možete ubrzati svoje dijete ukoliko vaše tijelo jednostavno nema znakova da je spremno. Svaka trudnica koja želi ubrzati porod mora biti potpuno zdrava i aktivna. Morate pričekati da prođe očekivani datum porođaja, vaše tijelo mora biti potpuno spremno. Pričekajte da prođe 41 tjedan trudnoće.

Vaše tijelo i beba moraju biti spremni, dakle ako su vam prethodno na pregledu rekli da je vaša beba spremna i da je s njom sve u redu onda ste i vi spremni. Svakako se savjetujte s liječnikom koji vam je vodio trudnoću.

Nikada ne koristite nekoliko metoda u isti čas. Produkt vaše metode poticanja poroda može djelovati tek nakon nekoliko dana, pa nije dobro kombinirati nekoliko metoda da ne bi došlo do čudnih reakcija. Morate biti oprezne.

Jedna od metoda je masaža. Namažite trbuh malo bademovim uljem, možete dodati i ulje od cimeta ili đumbira. Prvi postupak je da preko trbuha prođete vrućom vodom, a potom namažete ulje kako bi se dobro upilo. Ulje potiče stimulaciju mišića maternice. Ova masaža je vrlo ugodna i nema nikakvih opasnih produkta.

Nikada ne koristite laksative kao metodu poticanja trudova. Laksativi mogu povećati rad crijeva što može potakniti trudove, ali možete dehidrirati i oštetiti svoja crijeva. Odlična metoda poticanja trudova je vruća kupka.

U kupku možete dodati eterično ulje. Nemojte nikako biti sami, jer vruća voda može brzo potaknuti trudove ili možete imati otežanu cirkulaciju. Ova metoda je vrlo ugodna. Seks je također jedna od metoda kojom možete potaknuti trudove.

On može na nekoliko načina potaknuti trudove. Samim uzbuđenjem oslobađate oksitocin koji može potaknuti trudove, a sperma sadržava hormone koji također potiču trudove. Orgazmom također možete potaknuti iz razloga što se prilikom njega grči maternica.

Ako se osjećate raspoloženo za seks usprkos visokoj trudnoći, svakako iskoristite ovu metodu. Pokušajte s metodom stimulacije bradavica jer one također stvaraju oksitocin koji potiče trudove. Ovu metodu koristite uz nadzor liječnika.

Osim toga možete pokušati s čajem od npr. đumbira, klinčića,maline … Čaj se pije mlak i polagano tijekom cijelog dana. Iako ste nestrpljivi, a nemate nikakvih znakova da će uskoro krenuti porod, pričekajte da vaše tijelo i beba budu spremni.

Autor: M.Š., Foto: tan4ikk/Shutterstock