Kako vratiti staru ljubav

upitnici iznad glave

Ukoliko ste prekinuli ljubavni odnos radi svađe ili ste promislili i sada se želite pomiriti s bivšim partnerom, postoje načini koji vam u tome mogu pomoći i olakšati da bi se to i ostvarilo.

Važno je ne očajavati već se koncentrirajte na to kako bi vratili ljubavni odnos. Nemojte se koncentrirati samo na konstantno biranje broja ili slanje više poruka dnevno vašem partneru. To će biti prenapadno i neće biti dovoljno.

Potrebno se potruditi malo više. Naravno, trud mora biti veći, ako su i razlozi prekida bili teži. Odnosno, što ste više sagriješili ili je veća krivica i uzrok prekida na vama, to ćete se morati više potruditi.

Pokušajte se usredotočiti na neke bitne stvari koje ća vam pomoći da što prije vratite staru ljubav.

Razgovarajte mirno s partnerom i ako ste krivi za prekid priznajte krivicu i ispričajte se. Isprika će otvoriti njegovo srce. Nemojte previše vrtjeti razloge prekida već se fokusirajte na to kako ćete pronaći točku oko koje ćete se složiti. To bi mogao biti početak pomirbe. Razgovarajte blago, bez povišenog tona i budite pažljivi i obazrivi.

Iako ćete svoju staru ljubav moliti za oprost, ne morate se ponižavati i trčati za njim. Nikome nisu privlačni očajni potezi pa tako neće ni vašem bivšem partneru. To bi ga moglo samo udaljiti od vas. Bolja opcija je da nakon što ste zatražili oprost, nabacite osmijeh na lice i pokušate opustiti sebe i partnera. Vaše samopouzdanje djelovat će i na njega te će se tada zasigurno lakše odlučiti da vam oprosti. Uvidjet će da ste staložena i mirna osoba i da probleme znate riješiti na najbolji način.

Ako ste tražili oprost, preuzmite i punu odgovornost za prekid. Popričajte o tome što vas je dovelo do toga da prekinete i dođite do zajedničkog rješenja kako bi mogli unaprijediti svoj budući odnos. Ovdje je bitno da priznate svoje greške i obećate da ćete raditi na njima i na svom poboljšanju.

Ako je vaš partner odlučio dati vam novu priliku, iskoristite je oboje na najbolji način. Nemojte nastavljati tamo gdje ste stali u trenutku prekida. Riješite prije novog početke sve ono što vas je sputavalo u staroj vezi.

Budite pozitivni i tako uđite u novu vezu. Ne razmišljajte o onome što ne valja ili što bi moglo ponovo poći po zlu. Budite otvoreni za kompromis i u vašu vezu uključite puno razgovora s partnerom.

Autor: M.L., Foto: olly/Shutterstock