Kako napraviti flamboyage

pramenovi na kosi

Ombre ili poznata tehnika bojanja dojurila je u frizerske salone i vrlo brzo postala najpopularniji način bojanja kose. Frizura gdje je vrh kose tamniji sa svjetlijim pramenovima, značila je pravu revoluciju u svijetu frizura i frizerskih salona.

Danas ombre više nije jedini, sada se pojavila još jednika tehnika bojanja, za koju mnogi smatraju kako će ombre srušiti s trona. Jeste li čuli za flamboyage? Radi se o tehnici bojanja koja ima nekoliko prednosti kao što je pomlađivanje te postizanje prirodnog izgleda.

Zahvaljujući svojim učincima flamboyage je već sada najpopularniji način bojanja kose među zvijezdama širom svijeta, a već se sada može vidjeti na slikama u raznim časopisima. Nemojte se iznenaditi ako vidite neku od svojih omiljenih glumica kako hoda s najnovijom “it” frizurom.

Ombre je označio početak revolucionarnog načina bojanja kose uz pomoć pramenova, a flamboyage je sve dignuo na još veću razinu. Flamboyage podrazumijeva bojanje pramenova, odnosno postizanje sunčanog efekta u kosi.

Oslanja se na bojanje nasumično odabranih pramenova izvučenih iz kose. Tajna čarolije leži u posebnoj samoljepljivoj prozirnoj foliji, koje omogućuju pozorno praćenje cijelog postupka tako da se bojanje izvede s vrhunskom preciznošću.

Trake se prislone uz pramen i odvoje tako da se boji samo kosa koja ostaje na foliji. Ovom sve popularnijom metodom moguće je raditi veće i manje kontraste. Sve ovisi o tome kakav izgled želite postići.

Rezultat flamboyage tehnike oslanja se na lijepo stapanje pramenova i osnovne boje, zbog čega se postiže prirodni look, a zbog čega lice izgleda svježije, odmornije, toplije i mekše.

Kosa se prvo boja s tamnijom nijansom nakon čega se stavlja nekoliko svjetlijih pramenova. Za vrhunski izgled potrebno je biti strpljiv i pustiti frizera da napravi čudo svojim rukama, jer ovdje je posebno važna preciznost. Ako želite malo sunca u svojoj kosi i nekoliko godina manje, znate što vam je činiti.

Autor: S.Š., Foto: Maksim Toome/Shutterstock