Kako njegovati plavu kosu

plava boja kose

Plavuše se bolje zabavljaju? Neke će se žene složiti, dok će druge samo odmahivati glavom. Ma nema veze, koju god boju kose odabrali važno je da se vama sviđa i da vam stoji odlično. Svaka boja kose ima svoja pravila oko njege.

Ako se odlučite za plavu boju kose dobro je da znate nekoliko korisnih savjeta uz koje će vaša kosa biti još zanosnija i ljepša te zdravija. Napokon ste obojali kosu u željenu nijasnu plave i htjeli bi da vam tako sjajna i lepršava ostane zauvijek.

Bez obzira jeste li prirodna plavuša ili bojate kosu, poznato je kako plava boja kose zahtijeva više njege od ostalih boja. Jeste li znali da prirodne plavuše obično imaju tanju kosu? To su potvrdili mnogi, dok za razliku od njih brinete imaju gušću kosu.

Ljepotu plave kose možete sačuvati upotrebom preparata koji u sebi ne sadrže sastojke koji će predstavljati opterećenje za vaše vlasi. Umjesto da naškode vašoj kosi oni će ju učiniti lijepom, sjajnom i lepršavom.

Nastojte koristiti lagane proizvode koji u sebi sadrže puno hranjivih sastojaka koji pružaju potrebnu vlažnost i sprječavaju da siva nijansa ne uništi sjaj vaše lijepe kose. Među popularnim proizvodima za plavu kosu ubrajaju se oni koji u sebi imaju aktivne sastojke, a koji upijaju klacij i magnezij.

Vaša će kosa ovako dugo ostati sjajna i zdrava, a za još ljepši izgled možete se poigrati sa zlatnim i srebrnim pigmentima uz koje će kosa imati neodoljiv sjaj. Prilikom kupovine šampona, regeneratora i maski pazite da uvijek kupujete proizvode koji su namijenjeni upravo plavoj boji kose.

Ako želite možete si pomoći i s limunom. Uzmite jedan limun, iscijedite te sok upotrijebite kao regenerator. Ne zaboravite nakon što ste ga stavili isprati kosu. Dok se češljate uvijek koristite četku s prirodnim vlaknima, jer upravo ona pomaže očuvati vašu kosu.

Autor: S.Š., Foto: YuriyZhuravov/Shutterstock