Kako napraviti muško dijete

trudnica na pregledu

Postoje mnogi narodni savjeti pomoću kojih možete napraviti muško dijete, no je li to točno ili nije presudite sami. Svatko ima želja, netko želi djevojčicu netko želi dječaka, ponekad se želje ostvare, a ponekad ne.

Stari narodni savjeti su usmjereni na žene, jer se nekoć smatralo da je žena ta koja može i/ili ne može imati djecu, koja je odlučujući faktor hoće li dijete biti muško ili žensko.

Danas je dokazano da su muškarci ti koji nose gen. Nekada su žene stavljale ispod kreveta određene predmete, pile lijekove napravljene od prirodnih sastojaka i neugodnih okusa, jele čak i izmet kako bi “dobile” određeni spol.

I danas želja za spolom djeteta ne jenjava. Danas je situacija pomalo drukčija, jer nekoć su svi željeli muško dijete – nasljednika i svaki muškarac je priželjkivao prvo pa muško dijete, a djevojčice su bile manje vrijedne.

Sada je naravno situacija drukčija, djevojčice su željene i kulturološki ne stoji više da su dječaci cjenjeniji, izuzevši neke kulture.

Neki roditelji ne žele saznati spol djeteta na ultrazvuku te ga prepuste iznenađenju.

U određivanju spola djeteta sudjeluju i majka i otac. Majka nosi XX kromosom i ona svom djetetu daje X, dok je otac XY i može svom djetetu dati ili X ili Y.

Dakle, otac je taj koji nosi spol djeteta, tj. njegova sperma je odlučujući faktor koji nosi spol djeteta. Tijekom spolnog odnosa u vaginu uđe preko 180 milijuna spermija, X i Y i samo jedan (može i više) probija opnu jajašca. Y kromosomi se kreću puno brže nego X, no X su izdržljiviji nego Y, koji vrlo brzo umiru.

Dakle ako želite muško dijete, Y kromosom se treba probiti prvi, tj. spolni odnos bi trebali imati odmah na početku ovulacije, kako bi brži spermiji prvi stigli do jajašca.

Kako bi došli do saznanja kada imate ovulaciju, morate znati svoj menstrualni ciklus. Menstrualni ciklus možete bilježiti menstrualnim kalendarom, mjerenjem bazalne temperature tijela… Mjerite nekoliko mjeseci i dobit ćete točan dan ovulacije.

Prije ovulacije muškarci neka izbjegavaju ejakulaciju otprilike pet dana. Najpoželjnije bi bilo da imate spolni odnos otprilike 12 sati prije same ovulacije.

Pri spolnom odnosu koristite pozu “odostraga” kako bi se spermiji što brže izbacili prema cerviksu. Ako imate orgazam time ćete pogurati spermije prema jajnoj stanici. Muškarac treba biti dominantan, osim poze “odostraga” možete imati i pozu “stojećki”. Preporučuje se seks na večer. Sve su to teorije, i na nekima će možda uroditi plodom, dok kod drugih neće.

Spolna diskriminacija je nažalost i dalje prisutna i u nekim obiteljima i sredinama neizbježna. Ako imate želja o spolu, ne griješite, jer je normalno željeti. No, kada se dijete rodi i primite ga u naručje, voljet ćete ga najviše na svijetu bez obzira na spol.

Autor: M.Š., Foto: Zdenek Fiamoli/Shutterstock