Preljev za kosu – odličan izbor za eksperimentiranje s bojom

preljev za kosu
Foto: Pixabay

Preljev za kosu odlično je rješenje ako ne želite trajno obojiti svoju kosu. Naime, preljevi uglavnom ne sadržavaju hidrokside i perokside koji oštećuju kosu nego sadržavaju njegujuća svojstva koja će kosu učiniti svježom i njegovanom.

Isto tako, preljevi su odličan izbor ako želite oživjeti svoju trenutnu boju kose ili ako još nije prošlo dovoljno vremena za ponovno bojanje. Vrlo je dobro to što ne ostavljaju izrast poput običnih boja te se brzo razmazuju po čitavoj glavi.

Preljev za kosu je potrebno nanijeti na mokru kosu kako bi se lakše mogao upiti i biti što više maziv te kako bi cijela površina kose bila obojana.

Imate li možda predugu kosu ili se jednostavno ne snalazite u bojanju inače, potražite pomoć prijateljice ili sestre kako bi vam pomogla pravilno nanijeti preljev na kosu. Djelovanje preljeva zatim pričekajte oko 20 minuta do pola sata, ovisno o tome kakvu nijansu kose želite dobiti.

Foto: Pixabay

Kada je vrijeme za djelovanje preljeva prošlo, isperite ga toplom vodom i šamponom. Da je višak boje s kose u potpunosti opran možete biti sigurni po tome da se više tamna voda u kadi ne primjećuje, što i je znak da je kosa čista.

Preljevi za kosu djeluju pozitivno na svaku vlas kose jer je čine sjajnijom te ispunavaju oštećene kotikule kose tako da je hrane svim hranjivim tvarima koje su u njega nadodane. Vaša kosa će se poslije tretmana s preljevom znatno oporaviti, bit će više sjajnija, a elastičnost će biti sve veća i bolja.

Važno je znati da se preljev ispire nakon  6 do 8 pranja te se poslije njega kosa vraća u prvobitno stanje. Ipak, dobro ga je koristiti jer će obojana kosa definitivno dobiti sjaj i njegu.

Kod odabira preljeva za kosu možete se susresti s raznim nijansama baš kao i kod boja te je samo red na vama da odaberete pravu.

Autor: A.B., Foto: Pixabay