Biserna ogrlica za mladenku

biserne ogrlice
Biserne ogrlice, Foto: Photoxpress

Biseri su zaista neprocjenjivi i kao takvi već duže vrijeme predstavljaju simbol vječnosti. Oni su odraz elegancije, klasike i decentnosti zbog čega su uvijek i više nego dobrodošli na mladenkama. Odluka o nakitu ovisi o više toga, a najviše o izgledu koji je mlada odlučila nositi. Biseri su stvoreni za romantični izgled nadopunjen krinolinom ili nekim drugim modelom haljine.

Postoji nekoliko vrsta bisera. Slatkovodni biseri su okrugli ili ovalni, a mogu biti i drugih oblika. Za razliku od ostalih pristupačniji su po cijenama, a dolaze u različitim bojama poput ljubičaste, bijele, boje breskve, lavande. Ovisno o vrsti školjke veličine im se kreću od 7 do 8 mm.

Najjači sjaj među biserima imaju Akoya biseri, bijeli i prekrasni. Radi se o najpopularnijim biserima veličine od 5 do 11 mm porijeklom iz Japana i Kine. Boje mogu biti krem, roze, bijele i zlatne. Akoya biseri su glađi od slatkovodnih i pravi stručnjak vam može ukazati na razliku.

Tahiti biseri rezervirani su za sve one koji žele biti malo drugačiji i posebniji. Oni su crne boje veličine od 9 do 16 mm. Dolaze i u drugim bojama poput ljubičaste, zelene, srebrne i plave. Veći su od Akoya bisera.

Biserna ogrlica uvijek može biti dobar odabir za mladenku ako ona želi postići klasični izgled krajnje elegancije. Odluka da se nose biseri je ujedno prihvaćanje tradicije i određenog izgleda. Odabir će ovisiti o vrsti bisera.

Ako vam je budžet veći i ne morate se opeterećivati cijenama, neka vaš odabir budu Akoya biseri. Nije bez razloga što se radi o najpopularnijim biserima idealnim za posebne trenutke kao što je dan vjenčanja.

Vi kao mlada morate izgledati kao iz snova, a najbolji način je odabrati prikladni nakit. Odlučite li se za bisernu ogrlicu, neka vaša frizura bude malo više podignuta kako bi se biseri što više istaknuli.

Autor: S.Š. Foto: Photoxpress