Kako izabrati vrstu flerta

Flertovanje, Foto: o5com/Flickr

Flert često ovisi i o situaciji u kojoj se nalazite, a osim toga potrebno je prilagoditi ga i osobi te njezinim godinama. Postoji nekoliko vrsta flertova koje možete odabrati i naučiti. Samo tako moći ćete odlučiti kada je pravi trenutak za odabrati najbolju taktiku. U nastavku vam donosimo sve vrste flerta koje možete primijeniti kod suprotnog spola.

Fizički flert

Ovdje je u prvom planu kemija koja se osjeća na obje strane. Vi ste privlačni njoj, ona je privlačna vama i samo je pitanje trenutka kada ćete navaliti jedan na drugog. U većini slučajeva riječ je o jakoj kemiji koja ne garantira budućnost veze. Nakon seksualnog odnosa, strasti se mogu smiriti, a obje osobe potpuno udaljiti jedna od druge.

Tradicionalni flert

Riječ je o flertu u kojem će muškarac učiniti prvi korak, a žena će se prepustiti zavođenju. Obično se odvija među osobama koje se znaju duže vrijeme te smatraju da je potrebno proći neko vrijeme prije nego se odluče izaći na prvi spoj. Ove osobe obično biraju intimnu atmosferu za izlazak, a iz ovog flerta najčešće se razvija stabilna ljubavna veza.

Pristojni flert

U ovom načinu zavođenja sve mora biti prema bontonu, pristojno i prema pravilima. Osim što se mora držati bontona, obje strane ne spominju ništa što asocira na seks. Ovakve osobe traže nekog s kim bi ostvarile otvorenu, ali pristojnu komunikaciju. Ovaj flert nije za one koje ga vole začiniti prljavim razgovorom. Sve mora biti pristojno upakirano.

Razigrani flert

Kod ovog flerta sve je predodređeno čistoj zabavi. I muškarac i žena flertaju zbog dosade, zabave ili kako bi si povisili samopouzdanje. No, često ne postoji interes za ostvarivanjem stabilne i emotivne ljubavne veze.

Otvoreni flert

U ovom flertu, obje strane djeluju otvoreno, stavljajući sve karte na stol. Iskreno iskazuju sve svoje osjećaje, zanimanje i povezanost. Kod ovog flerta velika je vjerojatnost da će doći do stvaranja kvalitetne ljubavne veze jer se odnos temelji na povjerenju i iskrenosti, ali i aktivnom seksualnom životu.

Autor: M.L., Foto: o5com/Flickr