Dječja imena za dečke

beba u ručniku
Beba u ručniku, Foto: BlueOrange Studio

Pored toga što ste postali roditelj na vama je još jedna odluka ako je već niste donijeli, a tu se prije svega misli na odabir imena za dijete. Uglavnom se radi o slatkim malim brigama, no uglavnom su to rasprave između roditelja i naravno njihovih bližnjih. Do blažeg oblika rasprave može obično doći kada se sukobi novija generacija i ona malo starija.

Treba imati na umu kako je praktički došao kraj imenima koja su se davala po očevima, djedovima i naravno bakama. Iako se radi o lijepoj tradiciji treba imati na umu da su došla neka nova vremena i da to dijete treba imati ime zbog kojeg ga okolina neće zezati.

Prema posljednje provedenom istraživanju pokazalo se kako su nekako najpopularnija imena za curice Lucija i Ema, dok su za dečke to uglavnom Luka i Leon. Ako nemate ideju pogledajte malo koju su imena trenutno aktualna.

U slučaju ako ne želite da vaše dijete nosi ime koje ima tisuću druge djece, ili još dvadeset iz njegovog razreda, pokušajte možda s imenima omiljenih likova iz filmova. S tim da imajte na umu neka ta imena budu lako izgovorljiva.

Što se tiče imena za dječake treba spomenuti kako su neka imena već duže vrijeme u modi. Tu se prije svega misli na imena kao što su Marko, Fran, Luka, Matej. U zadnje vrijeme sve se više spominju imena kao što je Lucas, Leon i Noa.

Sve je veći broj roditelja koji inspiraciju traže u raznim knjigama od svojih omiljenih likova o kojima su čitali još u djetinjstvu. Tu treba biti samo oprezan da to ne bude ime koje će možda previše odudarati.

Bitno je znati kako imate jako puno lijepih imena za koje se možete odlučiti, a koja će na neki način biti originalna i naravno lijepa.

Autor: S.Š. Foto: BlueOrange Studio/Shutterstock